Hyppää sisältöön

Vanginvartijoita kouluttavan keskuksen päällikölle virkarikossyyte – HS: liittyy kansainvälisen hankkeen korvauksiin

Virka-aseman väärinkäyttämisestä voidaan tuomita vähimmillään sakkoja ja enintään kaksi vuotta vankeutta.

Mur med taggtråd vid fängelset i Vanda.
Helsingin Sanomien mukaan syyte liittyy Turkin rangaistuslaitosjärjestelmää kehittävään hankkeeseen. Kuva: Yle / Victoria Wirén
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Vanginvartijoiden koulutuksesta vastaavan Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen yksikönpäällikköä vastaan on nostettu syyte virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Hannu Kiehelää ja toista oikeusalan virkamiestä vastaan nostetut syytteet ovat tulleet vireille lokakuun lopussa Helsingin käräjäoikeudessa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan virkamiesten on epäilty päättäneen omista korvauksistaan, kun he osallistuivat Turkin rangaistuslaitosjärjestelmää kehittävään kansainväliseen Twinning-hankkeeseen.

HS:n mukaan Euroopan unioni rahoitti hanketta korvaamalla siihen osallistuneiden organisaatioiden kuluja ja organisaatiot saivat itse päättää, miten korvauksia jaetaan. HS kertoo myös, että vastoin Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtajan sijaisen päätöksiä hankkeeseen osallistuneet päättivät suunnata korvaukset kokonaisuudessaan itselleen.

Hannu Kiehelä ei kommentoinut syytettä uutistoimisto STT:lle tiistaina. Hän kertoi, ettei ole saanut syytettä tietoonsa. Toinen syytetty ei nykyisin työskentele Rikosseuraamuslaitoksessa. STT julkaisee Kiehelän nimen poikkeuksellisesti jo syytevaiheessa hänen virka-asemansa vuoksi.

Syytteiden tarkka sisältö tulee julki, kun asian käsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeudesta tiistaina saatujen tietojen mukaan asialle ei ole määrätty käsittelypäivää.

Rikoslain mukaan virka-aseman väärinkäyttämisestä voidaan tuomita vähimmillään sakkoja ja enintään kaksi vuotta vankeutta.

Suosittelemme