Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuori sivussa tenniksen Davis Cupin Kanada-puolivälierästä loukkaantumisen vuoksi – myös vastustajan ykköstykki pois

Emil Ruusuvuori ei pelaa Davis Cupin avausottelussa Kanadaa vastaan Malagassa olkapäävamman vuoksi. Ruusuvuoren tilalla nähdään Patrick Kaukovalta.

Emil Ruusuvuori lyö tennispalloa.
Emil Ruusuvuori ei kuntoutunut olkapäävammasta ajoissa tiistain maaotteluun. Kuva: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Juuso Koskinen,
Janne Karinkanta
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle näyttää kaikki Suomen ottelut sekä loppuottelun tenniksen Davis Cupin finaaliturnauksesta Malagasta. Suomi aloittaa turnauksen tiistaina 21.11. kello 17 puolivälieräottelulla Kanadaa vastaan. Maaottelu suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Suomen joukkueen valmistauminen maamme tennishistorian toistaiseksi tärkeimpään otteluun sai viime hetkellä ikävän kolauksen.

Suomen ykköspeluri Emil Ruusuvuori on loukkaantumisen vuoksi sivussa Davis Cupin avausottelusta Kanadaa vastaan. Yle Urheilun tietojen mukaan kyseessä on olkapäävamma.

– Emil yritti loppuun asti, mutta ei ehtinyt kuntoutua ajoissa tähän otteluun, Suomen maajoukkueen kapteeni Jarkko Nieminen avaa Yle Urheilulle.

Ensimmäisessä kaksinpeliottelussa Ruusuvuoren korvaa Patrick Kaukovalta.

– Patrick on valmis. Kaikki, mikä on omissa käsissä, on valmisteltu niin hyvin kuin mahdollista. Lähdemme taistelemaan piste kerrallaan, Nieminen linjaa.

Myös Kanadan kokoonpanossa on muutoksia. Kanadan kärkipelaajaa Félix Auger-Aliassimea ei myöskään nähdä ottelussa Suomea vastaan.

Otteluparin voittaja etenee välierään, jossa vastaan tulee joko Tšekki tai Australia.

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana maailman kahdeksan parhaan maan joukossa tenniksen Davis Cupin finaalissa. Suomi kaatoi syyskuussa Yhdysvallat ja eteni historiallisesti lopputurnaukseen.

Tennisliiton arvion mukaan Malagan areenalle on saapumassa noin 2 000 suomalaisfania.

Suosittelemme