Hyppää pääsisältöön

Ruoka ja juoma

Valmista presidentillinen raparperimehu – Kultarannan resepti kuuluu kesän suosikkeihin

Finlands president Tarja Halonen tillsammans med redaktören Elisabeth Morney på Gullranda.

Raparperimehu on Kultarannan oma erikoisuus. Presidentti Tarja Halonen tarjosi mehua Elisabethille tämän ollessa vierailulla Kultarannassa.

Mehua tarjotaan yleensä hallituksen kesäisissä kokoontumisissa. Sen resepti on itse asiassa niin yksinkertainen, että sitä ei melkein voi edes kutsua reseptiksi. Elisabeth sai reseptin mukaansa Strömsöhön.

Kultarannan raparperimehu

Ainekset:

8 l pilkottua raparperia

700 g sokeria

Tee näin:

Laita raparperipalat ja sokeri mehustimeen. Keitä, kunnes saat 3,5–4 litraa mehua. Kaada mehu hyvin puhdistettuihin pulloihin.

Ennen tarjoilua mehun voi laimentaa maun mukaan esimerkiksi lähdevedellä, kivennäisvedellä tai sitruunalla maustetulla vedellä. Sen voi juoda myös laimentamattomana, jos pitää voimakkaasta raparperijuomasta.