Hyppää pääsisältöön

Draama

”Tavoitteenani on saada katsoja nauramaan ääneen” – Ronja Stanleyn käsissä Yle Areenan sisällöt taipuvat parodiaksi

Vuodelta 2021
Ronja Stanley TV:stä tuttu -logon edessä puolikuvassa
Kuvateksti Ronja Stanley tekee parodiaa Ylen sisällöistä.
Kuva: Ronja Stanley

Parodian ystävä, oletko valmis? Tv:stä tuttu tuo Instagramiin somekomediaa Ylen tunnetuista ohjelmista.

Kesän aikana Instagramissa @areena.stories -tilillä päästiin nauttimaan uudesta somesarjasta, kun Tv:stä tuttu tarjoili lyhyitä parodiaklippejä Yle Areenan sisällöistä. Katsojia ihastuttanut sarja saa nyt jatkoa kolmen jakson verran.

Sarjan toteuttaja on Ronja Stanley, joka on tuttu myös muun muassa @areena.stories -tilin Arjen kauhut -sarjasta. Komedian lisäksi Stanley tekee musiikkia New Ro -nimellä.

Uudessa sarjassa hän kiteyttää muun muassa Strömsön ja uutisten ominaispiirteet ja kanavoi näiden tunnelman yleisölle. Tekijä on innoissaan sarjan tuomasta haasteesta.

– Parodioin tavallisesti ihmisiä. Laajempien konseptien muuttaminen komediaksi kiinnosti, sillä se on itselleni uutta.

Stanley pyrki valitsemaan parodiaksi päätyvät sisällöt niin, että ne ovat helposti tunnistettavissa. Vaikka huumorin kohteet vaihtelevatkin laidasta laitaan, oman sarjansa ulosannissa Stanleylla on selkeä teema. Sanallistamisen tavalla on väliä.

– Kiusallisuus toimii jaksojen punaisena lankana, hän hymyilee.

Ronja Stanley TV:stä tuttu -logon edessä puolikuvassa
Kuvateksti Ronja Stanley kokeilee parodiasarjassa siipiään myös uutistenlukijana.
Kuva: Ronja Stanley

Tuore somesarja hyödyntää Instagramin omaa Reels-ominaisuutta, joka mahdollistaa videoiden julkaisemisen TikTokille tyypillisellä tavalla. Stanleyn mukaan sosiaalisen median mahdollisuudet ovat komedian kannalta otolliset.

– Parodiaklipit leviävät nopeasti ja videon tiiviys tekee niistä usein jopa entistä viihdyttävämpiä. 

Instagram-sarjan tekoprosessikin tuo mukanaan etuja.

– Videon voi aina kuvata uudelleen, mikä on helpotus verrattuna esimerkiksi livenä tapahtuvaan komiikkaan. On hienoa, että yleisön reaktion pystyy näkemään somessakin.

Reels-videot ovat tällä hetkellä todella suosittuja ja TikTokissa menestyvät trendit vallitsevat myös Instagramin puolella. Stanley korostaa omaperäisyyden tärkeyttä, jos videoiden sumasta haluaa erottautua.

– Lyhyestä videosta puuttuu draaman kaari. On vain kohokohta, jota varten on keksittävä hyvä koukku huomion kiinnittämiseksi.

Tähän ajatukseen Stanley itsekin tarttui uutta sarjaa tehdessään. Hän toivoo tuottavansa yleisölle videoita, joiden äärelle on viihdyttävää palata uudelleenkin.

– Tavoitteenani on saada katsoja nauramaan ääneen.

@areena.stories

@areena.stories julkaisee Instagramiin tuotettuja draamasarjoja ja pilotteja sekä nostaa esiin Yle Areenan sisältöjä.

@areena.stories -sisällöissä keskitytään erityisesti uusien ja nuorten draamantekijöiden teoksiin. Aiemmin tilillä on nähty muun muassa chattidraamoja, kantaaottavia sarjakuvia sekä Instagramin omia ominaisuuksia hyödyntäviä komediasarjoja.

Lisätietoja Hyppe Salmi, vastaava tuottaja Yle Draama, hyppe.salmi@yle.fi

Seuraa @areena.stories -tiliä Instagramissa!