Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen HD-kanavat kanavanumeroinnin kärkeen kaapeliverkoissa 31.8.2021

Vuodelta 2021
Ylen HD-muotoisten tv-kanavien logot
Kuvateksti Ylen HD-muotoisten tv-kanavien logot.
Kuva: Yle

Jatkossa kaapeli-tv-talouksissa Ylen HD-muotoiset kanavat, Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD löytyvät kanavapaikoilta 1, 2 ja 5. 

Kaapelitelevisioverkon kanavanumerointi muuttuu 31.8.2021 niin, että vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien teräväpiirtoversiot siirtyvät kanavaluettelon alkuun. Jatkossa kaapeli-tv-talouksissa Ylen HD-muotoiset kanavat, Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Teema & Fem HD löytyvät kanavapaikoilta 1, 2 ja 5. 

Ylen SD- eli peruslaatuiset tv-kanavat puolestaan siirtyvät kaapeliverkoissa kanavapaikoille 21, 22 ja 25.

Muutos koskee vain kaapeliverkkoja, ei siis antenni- tai IPTV-jakelua. Mikään tv-kanava ei poistu valikoimasta – ne vain vaihtavat keskenään paikkaa kanavalistauksessa. 

Kanavanumeroinnin muutos tapahtuu kaikissa kaapeli-tv-verkoissa ja koskee kaikkia vapaasti vastaanotettavia tv-kanavia. 

Muutoksen taustalla on televisiotekniikan ja vastaanotinlaitteiden kehitys. Perinteistä tarkkuutta huomattavasti parempi teräväpiirtokuva on nykypäivän normaali, ja valtaosalla kaapeli-tv-verkon katsojista on jo HD-vastaanotin. 

Kaapeli-tv-verkkojen muutostyöt alkavat tiistaina 31.8.2021 klo 10 ja valmistuvat saman päivän aikana.

Jos laitteesi ei löydä uusia kanavapaikkoja automaattisesti, kannattaa laitteelle tehdä kanavahaku tai tehdasasetusten palautus. Joissain kaapeliverkoissa tehdään samalla myös muita teknisiä uudistuksia, jolloin kanavat tulee virittää uudelleen. Lisätietoja saa oman kaapeli-tv-yhtiön verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta.

Sisältö muilla kielillä