Hyppää pääsisältöön

Kirjat

Amerikkalaisen kirjallisuuden ikoni Ernest Hemingway kirjoitti yritteliään salakuljettajan koskettavan tarinan - Yle Chatissa Kirjava satama

Vuodelta 2021
Nobelkirjailija Ernest Hemingway kirjoittaa pöydän ääressä Kenian Campsitessa vuonna 1926.
Kuva: All Over Press

Kirjavan sataman alkuperäinen nimi on To Have and Have Not. Se kuvaa hyvin Hemingwayn yksinkertaista ja niukkaa tyyliä. Teos pohtii kuolemaa, väkivaltaa ja kuinka pitkälle ihminen voi pärjätä yksin.

Kirjava satama vie lukijansa Key Westiin ja Kuubaan. Viinaa ja ihmisiä salakuljettava Harry Morgan päätyy yhä epätoivoisempiin tekoihin. Kuinka hemingwaymäisenä pidät Harryn tarinaa ja vuonna 1937 ilmestyneen romaanin maailmaa?

Kirjavan sataman alkuperäinen nimi on To Have and Have Not. Kuka keksii salakuljettaja Harry Morganin alamäestä kertovalle romaanille osuvamman uuden suomenkielisen nimen?

Sotaan, metsästykseen ja härkätaisteluihin mieltyneen Ernest Hemingwayn novellien ja romaanien aihepiirit olivat lähellä hänen omaa elämäänsä.

Mitä sinä olet ihmetellyt tai ihaillut Hemingwayn suosiossa ja elämässä? Entä mitkä novellit tai romaanit ovat tehneet suurimman vaikutuksen ja miksi?

Yle Radio 1:n Lukupiirin verkkokeskustelua isännöi Jani Tanskanen. Tule mukaan keskustelemaan 28.8. klo 18.50, mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaa tai tästä:

Voit osallistua Yle Radio 1:n Lukupiiriin myös soittamalla studioon 09 144800 lauantaina 28.8. klo 19.

Ernest Hemingwayn Kirjava satama -romaanista kuulijoiden kanssa keskustelevat kustantaja Ville Rauvola, kirjailija ja teatterintekijä Juha Hurme ja toimittaja Jukka Kuosmanen.

Ernest Hemingwayn Kirjava satama

Ohjelma ei ole enää saatavilla