Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkonen

Musiikin hyödyntäminen pukeutumistilanteissa

Toimintatuokio-otsikko

Toiminnan tavoitteena on luoda myönteinen ilmapiiri musiikin avulla, tukea omantoiminnanohjausta, keskittymistä ja sinnikkyyttä.

KOHDERYHMÄ: 1-6-v.
TARVIKKEET:
- tabletti tai puhelin

TOTEUTUS:

  • Kuunnellaan musiikkia ja lauletaan pukeutuessa. Havainnoidaan säätilaa ja valitaan alla olevasta listasta vallitsevaan säähän sopiva laulu

Kylmiin päiviin: Villahousurock, Talvi-räppi, Villasukka    

Sadepäiviin: Nalle Puhin sadelaulu

Tuulisiin päiviin: Lounatuulen laulu 

Poutapäiviin: Kenkärokki, Sinnikkyyslaulu (sävelenä Maijan karitsa)

”Sinnikkyyttä nyt tarvitaan, tarvitaan, tarvitaan. Sinnikkyyttä nyt tarvitaan, vaatteita kun puetaan. Yritetään, yritetään uudestaan, uudestaan, uudestaan, yritetään, yritetään uudestaan, varmasti onnistutaan!”

Vinkki! Täytetään esimerkiksi käytöstä poistettu pastillipurkki sinnikkyyspulverilla (perunajauholla). Otetaan purkki esiin viimeistään silloin, kun lapsen usko omiin taitoihin ja onnistumiseen alkaa rakoilla. Ripotellaan pulveria sormille ja hierotaan sinnikkyyttä vaativiin kehonosiin. Varmistetaan kannustaen, että lapsi onnistuu!

Vinkki! Leikinomainen liikuntasuoritus ennen pukeutumisen aloittamista tukee keskittymistä. Levitetään pienryhmän haalarit lattialle ja hypitään esimerkiksi lahkeiden ja hihojen yli eri tyyleillä!