Hyppää pääsisältöön

Lapset

Tutustutaan ihmisten moninaisuuteen ja tuntoaistiin Ronjan kanssa

Toimintatuokio-otsikko

Toiminnan tavoitteena on lisätä ymmärrystä ihmisten samanarvoisuudesta, aktivoidaan tuntoaisti ja saadaan itsesäätelyharjoitusta liikkuen ja muovaillen.

KOHDERYHMÄ: 3-6 v.
TILA: piha ja ryhmätila
KESTO: 45 min

TARVIKKEET: 
- tv, tabletti tai puhelin                                                                                             
- muovailuvahaa                                                                                                                             
- huiveja silmien peittämiseksi                                                                                       
- munakello/puhelimen ajanotto

TOTEUTUS:

  • Katsotaan Ystäväni Ronja -sarjan jakso Kirsikkapiirakka (kesto 6:10) ja keskustellaan ohjelman herättämistä ajatuksista. Esimerkiksi Mitä aisteja ihmisellä on? Mikä aisti Ronjalta puuttui? Millä tavalla Eedit auttoi sokeaa ystäväänsä? Ronja on taitava sokeudestaan huolimatta – mitä kaikkea Ronja osaa tehdä ilman näkökykyä?

Ohjelma ei ole enää saatavilla
  • Leikitään rastashippaa. Valitaan leikkijöistä Eedit, Ronja ja rastas. Muut leikkijät ovat Kirsikoita. Asetetaan munakelloon sopiva leikkiaika. Kirsikat asettuvat hippaleikkialueelle kyykkyyn. Leikissä Eeditin ja Ronjan tehtävänä on yrittää (käsi kädessä liikkuen) koskettaa rastasta. Siinä onnistuessaan rastas muuttuu kirsikaksi ja asettuu kyykkyyn kiinniottopaikalle. Rastaan tehtävänä on yrittää saada kosketettua kirsikkaa. Siinä onnistuessaan kirsikka muuttuu rastaaksi. Munakellon soidessa leikkiaika päättyy ja arvioidaan, voittivatko rastaat vai Ronja ja Eedit.

  • Kokoonnutaan muovailemaan silmät kiinni. Muovaillaan kirsikoita, piirakoita ja/tai arjesta tuttuja esineitä tunnustelun avulla.