Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Yle toteuttaa lakisääteistä tehtäväänsä

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Länsi-Uusimaalle 23.9.2021.

Taisto J. Seppänen kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan (Länsi-Uusimaa, 22.9.) Yle-veron käytöstä, Ylen tehtävistä ja toimitiloista.

Seppäsen mukaan Yle-veron käyttöä olisi “tarkoituksella laajennettu” yksityisten toimijoiden alueelle. Tosiasiassa näin ei ole. Yle toteuttaa sille annettua julkisen palvelun lakisääteistä tehtävää. Tehtävään kuuluu edistää sananvapautta ja korkeatasoista journalismia, tuottaa, luoda, kehittää ja säilyttää kotimaista kulttuuria ja virikkeellistä viihdettä sekä tarjota mahdollisuuksia oppimiseen ja itsensä kehittämiseen.  

Tällä hetkellä Yle toteuttaa tätä tehtäväänsä menestyksekkäästi: 91 % suomalaisista on sitä mieltä, että Yle on onnistunut julkisen palvelun tehtävässään. Suomalaiset arvostavat Yleisradiota – tuoreessa Taloustutkimuksen tutkimuksessa Ylen brändi on Suomen viidenneksi arvostetuin.

Yle on kulttuurin merkittävin kotimainen media ja Ylen kulttuuritehtävään kuuluu myös Seppäsen esille nostama musiikkitarjonta. Ylen musiikkitarjonta onkin monipuolista ja palvelee erilaisia musiikkimakuja. Yle esittää musiikkia kattavasti aina Radion sinfoniaorkesterin konserteista Uuden Musiikin Kilpailuun. 

Ylen toimitilaratkaisut tehdään aina sen mukaan, mikä on tarkoituksenmukaista. Viime vuosina Ylen kiinteistökulut ovat pienentyneet noin viidenneksellä. 

95 vuotta täyttäneen Ylen toiminta on siis nyt – ja tulevaisuudessa – sille annetun tehtävän mukaista ja monipuolisesti kaikkia suomalaisia palvelevaa.

Jere Nurminen
viestintä- ja brändijohtaja, Yle