Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Ellinoora tuo Elämäni Biisiin mukanaan täydellisen pop-kappaleen

Vuodelta 2021
Ellinoora istuu nojatuolissa, hymyilee
Kuvateksti Ellinooran valitsi Jonna Tervomaan kappaleen
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Mikä klassikkokappale jätti Marika Vapaavuoreen lähtemättömän jäljen? Miten Mikki Kunttu ja Hanoi Rocks liittyvät toisiinsa? Elämäni Biisissä kuullaan viiden tähtivieraan tärkeitä kappaleita sekä tarinoita niiden taustalla.

Neljännessä lähetyksessä Elämäni Biisiä pelaamaan saapuvat laulaja-lauluntekijä Ellinoora, esikoiskirjailija ja parturi-kampaaja Gekko Paavilainen, valo- ja lavastussuunnittelija Mikki Kunttu sekä ohjaaja-käsikirjoittajat Suvi West ja Marika Vapaavuori

Illan vieraat rivissä
Kuvateksti Illan vieraat: Marika Vapaavuori, Suvi West, Ellinoora, Gekko Paavilainen sekä Mikki Kunttu
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Suoran lähetyksen Tampereelta juontaa tuttuun tapaan pitkän linjan toimittaja ja musiikkialan konkari Katja Ståhl. Elämäni Biisin omaa bändiä johtaa Kalle Torniainen.

Life On Mars jätti lähtemättömän jäljen

Jakson avausnumerona kuullaan Jarkko Aholan vaikuttava tulkinta David Bowien klassikosta Life On Mars.

Jarkko Ahola laulaa jalassaan erityisen kiiltävät housut
Kuvateksti Jarkko Ahola tulkitsi Bowieta kimallehousuissaan
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Kappaleen on tuonut mukanaan Marika Vapaavuori, joka kuuli kyseisen biisin ensimmäistä kertaa istuessaan lapsena mökkilaiturilla Teiskossa. Vapaavuori kuvailee kappaleen vieneen häneltä jalat alta heti ensi kuulemalta.

- Tämä on ensimmäinen kappale, joka on jättänyt muhun lähtemättömän jäljen, Vapaavuori toteaa.

Marika Vapaavuori soffalla
Kuvateksti Bowie on aina ollut iso juttu Marika Vapaavuorelle
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Vapaavuori vihjaa jakson alussa, että hänen tarinaansa liittyy myös ennustus. Se liittyy hetkeen, jolloin hän näki ensimmäistä kertaa Bowien kuvan albumin kannessa

- Silloin mä ajattelin, että mä menen maailmaan ja etsin tuollaisia tyyppejä, ja alan tehdä niiden kanssa juttuja, Vapaavuori kertoo.

Katso Jarkon esitys - Toista Yle Areenassa

Lopulta elämä veikin Vapaavuoren vahvasti fiktion, teatterin ja musiikin pariin. Vapaavuoren mukaan hänen töistään voi löytää pienen ripauksen glam rock -henkeä yhä tänäkin päivänä.

Täydellinen pop-kappale, Michael Monroe ja perinnemusiikkibileet!

Ellinoora on valinnut omaksi Elämänsä Biisiksi Jonna Tervomaan kappaleen Minä toivon vuodelta 2013. Kappale on kulkenut mukana Ellinooran matkassa sen julkaisuvuodesta saakka.

Pepe Willberg - Minä toivon - Toista Yle Areenassa

- Tämä on mun mielestä esimerkki täydellisestä pop-kappaleesta, Ellinoora kuvailee.

Kappaleeseen liittyy myös henkilökohtainen tarina, sillä biisillä on erityinen rooli Ellinooran ja hänen nykyisen puolisonsa Samulin elämässä. Pari alkoi kirjoittaa kappaleen julkaisuvuonna yhdessä musiikkia, ja lopulta suhde syveni työkumppanuudesta rakkaudeksi.

Mikki Kunttu nauraa ja nauttii
Kuvateksti Valotaiteilija Mikki Kunttu
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Illan vierailevana yllätysartistina nähdään Michael Monroe, joka saapuu esittämään Mikki Kuntun Elämän Biisin Million Miles Away. Kunttu kuvailee koskettavan tarinan päätteeksi kyseisen kappaleen toimineen hänelle tietynlaisena rukouksena elämän vaikeissa hetkissä.

Michael Monroe - Million Miles Away - Toista Yle Areenassa

Ilta päättyy perinnemusiikkibileisiin, kun Elämäni Biisin omien tähtiartistien lisäksi lavalle saapuu illan toinen vierailija, harmonikkataiteilija Maria Kalaniemi. Neljännen jakson loppupotpurissa kuullaan kappaleet Karjalan poikia, Säkkijärven polkka ja Heili Karjalasta.

#Elämänibiisi-toivepotpuri: Karjalapötpyri - Toista Yle Areenassa

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voivat liittyä tänäkin syksynä pelaamaan myös kotikatsojat, yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.

Kotipelin voittajalle on tällä kaudella tarjolla pääpalkinto, joka sisältää yöpymisen ja illallisen kahdelle Tampereella.

Pelaajien kesken arvotaan myös pääsylippuja suoriin lähetyksiin Tampereelle. Lisäksi oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.

Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Humppahulabaloo - Toista Yle Areenassa

Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:10, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.