Hyppää pääsisältöön

Poimi tästä parhaat Yle Areenan kuunteluvinkit kansainvälisen podcast-päivän kunniaksi

Kansainvälisenä podcast-päivänä juhlitaan podcastin tekijöitä, kuuntelijoita ja vinkataan suosikkisisältöjä.

Moni kuunteli tänä kesänä ensimmäisenä podcastinaan Armi Aavikko - siinä välissä olin elossa.

Jos pidit Armista, saatat pitää myös Göstasta, Dingosta, Kikasta tai Juicesta.

Juicen taivaallinen aulabaari

Musiikkidraamassa Juice joutuu takaisin elämänsä hauskoihin, tunteellisiin ja katkeriin tilanteisiin.

Taivaallisessa Aulabaarissa Juice tapaa itselleen tärkeitä ihmisiä, edesmenneitä maailmanhistorian merkkihenkilöitä, yllätysvieraita – eikä kiusallisiakaan kohtaamisia voi tässä baarissa välttää.

Ei väliä onko juttu totta, kunhan se on hyvä tarina

Gösta Sundqvist

Itkisitkö onnesta? Tarina Gösta Sundqvistista

Tarina kertoo Leevi and the Leavings -yhtyeen dynamosta – laulaja, sanoittaja ja säveltäjä Göstasta.

Leevi and the Leavingsin tunnetut kappaleet kuljettavat musiikillista draamaa tunnelmasta toiseen, äänitysstudiosta jalkapallokentälle.

Kikka - tarina tähdestä

20-osainen audiodraama selvittää, kuka Kikka oli? Millaisen matkan tämä taiteilija kulki? Saiko hän olla kokonainen itsensä oikeastaan koskaan?

Kaikki huutaa Dingo!

Neumannin ja Dingon suosio syttyi Levyraadin voiton jälkeen tammikuussa 1984. Se oli aikansa käsittämätön fani-ilmiö. Lokakuussa 1986 Nivalan Tuiskulassa Neumann ilmoitti keikan olevan Dingon viimeinen. Kuuntele Kaikki huutaa Dingo!

Kuunteletko mielelläsi tarinoita rikoksista, historiasta tai tieteestä?

Trauma -henkirikoksen jäljet

Kahdeksanosaisessa podcast-sarjassa Trauma - henkirikoksen jäljet lähestytään rikosten maailmaa harvinaisemmasta suunnasta. Sarjassa rikosten uhrien omaiset kertovat oman tarinansa. Äidit, isät, siskot, veljet ja lapset puhuvat kokemuksistaan ja tunteistaan. Ohjelma on myös katsottavissa Yle Areenassa.

Pieleen mennyt historia

Yksi kuunnelluimpia podcastejamme on Toimittaja Jussi Nygrenin luotsaama Pieleen mennyt historia, joka käy läpi ihmiskunnan perisyntejä. Milloin ihmislajin polku lähti väärään suuntaan ja ketä voimme siitä syyttää?

Maria Pettersson ja historian naiset

Sarjassa tutustutaan kymmeniin naisiin, jotka muuttivat maailmaa: sotasankareihin, rikollispomoihin, seikkailijattariin, tieteentekijöihin, taiteilijoihin, hallitsijoihin ja huimapäihin. Naisia yhdistää uskomaton elämäntarina ja se, ettemme ole kuulleet heistä – vaikka olisi pitänyt.

Kaisa Pulakan aikamatkat

Aikamatkoilla lennetään sinne tänne nykyisyyden, historian ja tulevaisuuden välillä. Lähde mukaan tutkimaan millaisia merkityksiä meille tutut asiat ja ilmiöt ovat historian aikana saaneet ja miten niitä on käsitelty uskomuksissa, taiteessa, kirjallisuudessa ja populaarikulttuurissa.

Tiedetrippi

Yle Tieteen Henry Tikkanen kaivaa ohjelmassaan esiin tieteen unohdetut sankarit, omituiset kuolemat ja uskomattomat sattumukset.

Haluatko haastaa mielesi? Tarvitsetko uutta ajateltavaa?

Tulossa: Darravapaana

Mitä tapahtuu, kun krapula-aamujen klassikkolohkaisu “mä en juo enää ikinä” muuttuukin todeksi? Loppuuko nuoruus ja elämä siihen pisteeseen vai laskeutuuko ylle syvä sober zen? Näihin kysymyksiin etsitään vastausta myös Darravapaana-podcastissa 15.10 alkaen. Ohjelman toimittavat Darravapaa -Instagram-yhteisön perustajat Laura Wathén ja Katri Ylinen.

Ei enää kännimokia ja morkkiksia!

Laura Wathén ja Katri Ylinen

Tulossa: Lukupiiri Tulusto & Kylmälä

Podcast lukeville ja lukemisesta haaveileville 21.10. alkaen

Lukupiiriä luotsaavat Anna Tulusto ja Pietari Kylmälä. Jokaisessa jaksossa Annan ja Pietarin kanssa uudesta, suomeksi ilmestyneestä kaunokirjallinen teoksesta, sen teemoista, siihen liittyvistä ilmiöistä ja kirjan avaamista maailmoista keskustee kaksi vakiovierasta.

Podcastin lukupiiriläisiä on kymmenen ja aikaa myöten he tulevat tutuksi kuuntelijoille. He ovat kiinnostavia ja keskenään erilaisia ihmisiä, jotka rakastavat lukemista ja kirjoista puhumista – ja uskaltavat olla omaa mieltä.