Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

KOURA palkitsi vuoden 2020 parhaita sisältöjä

Vuodelta 2021
Palkintopokaaleja pöydällä rivissä.
Kuva: Tuomas Sauliala

Koulutusrahasto KOURA jakoi palkintoja ja kunniamainintoja kuudessa sarjassa vuoden 2020 parhaille televisio-, radio- ja verkkosisällöille. Lisäksi KOURA jakoi innovaatio- ja erikoispalkinnot sekä vuoden sivistystekopalkinnon. Palkinnoista kilpailivat Yleisradion ja MTV:n kokonaan tai osin omatuotantoiset kotimaiset tv-, radio- ja verkkosisällöt.

Sarjojen pääpalkinnot jaettiin seuraaville Ylen sisällöille:

Uutis-, ajankohtais- ja urheilusisältöjen kategorian pääpalkinnon sai Ylen MOT:n Hämärän rahan valtatiet -ohjelma, joka käsitteli kansainvälistä rahanpesua. Asiasisällöt kategorian pääpalkinto myönnettiin Ylen Tiede- ja ympäristön sarjalle Snowhow – Pohjolan talvi

Käsikirjoitetut ja dramatisoidut sisällöt -kategorian pääpalkinnon sai Ylen Lasten sisältöjen Lasten tasavalta. Lasten ja nuorten sisällöt -kategorian pääpalkinto myönnettiin Yle Kioskin Miten Trumpista tuli lööppijulkkis? Miten Biden mokasi aiemmat vaalinsa? (Ehdokkaiden elämäntarinat). Kulttuurisisällöt-kategorian pääpalkinnon sai Ylen Luovien sisältöjen Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on? -dokumentti.

Live-kategorian palkinnon sai Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön Yle Olohuone – monimediainen hanke, joka polkaistiin nopeasti pystyyn koronapoikkeusajan alettua. 

KOURAn kunniamaininnat myönnettiin tänä vuonna Svenska Ylen USA och Trump – mot valet 2020 ja Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminnan Amazon rahaksi? -juttukokonaisuudelle.

Innovaatio- ja erikoispalkinnot jaettiin seuraaville sisällöille:

Innovaatiopalkinnot:

  • Ylen Luovien sisältöjen Trollibunkkeri-pakopeli, joka yhdistää nuorille tutun 3D-pelimaailman, suositut pakopelit ja mediataitojen opiskelun uudella tavalla.

Erikoispalkinnot:

  • Sami Kieksi sai henkilökohtaisen erikoispalkinnon Ylen Nuorten sisältöjen tuottamista sisällöistä Some Deep Story ja Logged in.

  • Ylen Lasten sisältöjen Anu Tuomi-Nikula sai henkilökohtaisen erikoiskunniamaininnan sisällöstä Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto.

Vuoden sivistysteko -palkinnon valitsee vuosittain henkilö Ylen ja MTV:n sekä KOURAn ulkopuolelta. Tänä vuonna sivistystekopalkinnon valitsi kirjailija Olli Jalonen. Vuoden sivistystekopalkinnon 2020 sai Ylen Koronavuosi-sarja.

Tunnustukset jaetaan yleensä vuosittain maaliskuussa KOURA-gaalassa. Koronatilanteen vuoksi ne jaettiin nyt poikkeuksellisesti KOURAn vituaaligaalassa 30.9.2021.

KOURA-palkinnot ovat Suomen suurimmat tv-, radio- ja verkkosisällöille jaettavat rahapalkinnot. Palkintoina jaettiin yhteensä 216 400 euroa ja palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 102. Palkittavan sisällön yhteissumma määräytyy palkittavien henkilöiden lukumäärän mukaan.

Kaikki KOURA-palkitut on julkaistu koulutusrahasto KOURAn sivuilla. Lisäksi Ylen palkitut sisällöt ovat nähtävissä Yle Areenassa.

Koulutusrahasto KOURA on Yleisradion ja MTV:n sekä Suomen Journalistiliiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka varat tulevat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. Tekijänoikeuskorvaukset ohjataan edelleen sisällöntekijöille kaksi kertaa vuodessa myönnettävien apurahojen ja vuosittain jaettavien KOURA-palkintojen muodossa.