Hyppää pääsisältöön

Ohjelmavinkit

Koura-rahasto palkitsi Ylen ja MTV:n parhaita mediasisältöjä

Päivitetty 30.09.2021 21:42.
Viisi ihmistä istuu puolikaaressa, osa polttaa tupakkaa, tunnelma on hämyinen.
Kuvateksti Ylen Logged in -dokumenttisarjan ohjannut Sami Kieksi palkittiin Kouran henkilökohtaisella erikoispalkinnolla.

Tekijänoikeuksia hallinnoiva Koura-rahasto on jakanut yli 200 000 euroa vuoden 2020 parhaille tv-, radio- ja verkkosisällöille. Vuoden sivistystekopalkinnon sai Ylen Koronavuosi-dokumenttisarja.

Koulutusrahasto Koura jakaa palkintoja kokonaan tai osittain Ylen ja MTV:n omatuotantoisille sisällöille.

Tänä vuonna palkintoina jaettiin yhteensä 216 400 euroa, palkittuja ohjelmantekijöitä oli yhteensä 102. Palkinnot ovat alallaan Suomen suurimpia rahapalkintoja.

Sarjojen pääpalkinnot vuonna 2020

Uutis-, ajankohtais- ja urheilusisällöt (kaksi pääpalkintoa)

Asiasisällöt 

Käsikirjoitetut ja dramatisoidut sisällöt 

Lasten ja nuorten sisällöt 

Kulttuurisisällöt

Livepalkinto (kaksi pääpalkintoa)

  • Yle Urheilu ja Tapahtumat: Yle Olohuone 

  • MTV: Itsenäisyyspäivän juhlat

Innovaatiopalkinnot

Erikoispalkinto

Sivistysteko-palkinnon valitsi kirjailija Olli Jalonen

Pääpalkintojen ja kunniamainintojen lisäksi Ylen, MTV:n ja Kouran ulkopuolinen henkilö valitsee Vuoden sivistysteko -palkinnon. Tänä vuonna sivistystekopalkinnon valitsi kirjailija Olli Jalonen. Palkinnon sai Ylen Koronavuosi-sarja.

Koulutusrahasto Koura on Yleisradion ja MTV:n sekä Suomen Journalistiliiton, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Suomen Muusikkojen Liiton ja Suomen Näyttelijäliiton muodostama koulutusrahasto, jonka varat tulevat Yleisradion ja MTV:n vakinaiselle henkilöstölle maksetuista tekijänoikeuskorvauksista. 

Tekijänoikeuskorvaukset ohjataan edelleen sisällöntekijöille kaksi kertaa vuodessa myönnettävien apurahojen ja vuosittain jaettavien palkintojen muodossa.

Kaikki palkitut on julkaistu koulutusrahasto Kouran sivuilla. Lisäksi Ylen palkitut sisällöt ovat nähtävissä Yle Areenassa.

Juttua täydennetty klo 21:40: Lisätty Livepalkinnot-kategorian toinen pääpalkinto MTV:n itsenäisyyspäivän juhlat