Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Coco Jamboo vaikutti Christoffer Strandbergin uravalintaan - katso Elämäni Biisi -artistien riemastuttava veto!

Vuodelta 2021
Kasmir räppää Coco Jamboo
Kuvateksti Coco Jamboo toi ysärin Elämäni Biisin lavalle
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Viisi vierasta, viisi kappaletta, viisi tarinaa. Elämäni Biisissä tutut tähtivieraat kertovat tarinan elämänsä tärkeimmän kappaleen taustalla.

Syyskuu vaihtui lokakuuksi, mutta Elämäni Biisiä pelataan suorassa lähetyksessä Tampereella tänäkin lauantaina. 

Illan vieraat
Kuvateksti Illan vieraat ja juontaja Katja Ståhl
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Viidennen jakson vieraiksi saapuvat näyttelijä, juontaja ja koomikko Christoffer Strandberg, näyttelijä Lena Meriläinen, muotisuunnittelija Teemu Muurimäki, maastohiihtäjä Riitta-Liisa Roponen sekä kirjoittaja ja puhuja Emmi Nuorgam.

Ohjelman juontaa tuttuun tapaan iki-ihana Katja Ståhl, ja Elämäni Biisin omaa orkesteria johtaa Kalle Torniainen.

Ysärihitti, maastohiihtäjän unelma ja Leonard Cohen

Illan kiistattomiin huippukohtiin kuuluu Elämäni Biisin omien tähtiartistien Irinan, Jarkko Aholan ja Kasmirin tulkinta ysärihitti Coco Jamboosta. Kappaleen on tuonut mukanaan Christoffer Strandberg, joka kertoo biisin vaikuttaneen jopa hänen uravalintaansa.

Christoffer Strandberg
Kuvateksti Coco Jamboo sai Christoffer Strandbergin vapautumaan
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Strandberg kertoo koukuttuneensa kyseiseen Mr. Presidentin kappaleeseen heti kuullessaan sen ensimmäistä kertaa 7-vuotiaana. Sen jälkeen hän kuunteli kappaletta yksin ja salaa omassa huoneessaan, esiintyen samalla omille pehmoleluilleen ja julisteilleen. 

Irina & Kasmir & Jarkko Ahola - Coco Jamboo - Toista Yle Areenassa

- Tämä kappale symboloi sellaista omaa vapautumisen prosessia, Strandberg kertoo. - Siinä huoneessa mä uskalsin olla täysin se, kuka mä olen.

Riitta-Liisa Roponen sohvalla
Kuvateksti Riitta-Liisa Roponen haaveilee 30 Second to Marsin tahtiin
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Riitta-Liisa Roponen on valinnut Elämänsä Biisiksi pitkään fanittamansa yhtyeen, 30 Second To Marsin, kappaleen Do Or Die. Kappale on ollut kiinteä osa Roposen soittolistaa sen julkaisuvuodesta lähtien, ja pieni pätkä sen lyriikkaa löytyykin tatuoinnin muodossa Roposen kädestä. 

Jarkko Ahola - Do Or Die - Toista Yle Areenassa

Tarinansa lopuksi Roponen kertoo omista haaveistaan, ja tekee samalla merkittävän paljastuksen: hän haaveilee osallistuvansa elämänsä kuudensiin olympialaisiin Pekingissä vuonna 2022. 

Arja Saijonmaa tulkitsee
Kuvateksti Arja Saijonmaa tulkitsi upean Leonard Cohenin Take This Waltzin
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Myös muilla illan vierailla on kiinnostavia tarinoita kerrottavanaan. Teemu Muurimäki valitsi kappaleen, jonka ansiosta hän pääsi aikoinaan töihin Dolce & Gabbana -muotitaloon. Kyseessä on ranskalaislaulaja France Gallin kappale Ella Elle L’an. Lena Meriläisen Elämän Biisi taas on hänen oma häävalssinsa, eli Leonard Cohenin Take This Waltz, jonka jaksossa tulkitsee vaikuttavasti Arja Saijonmaa.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voivat liittyä tänäkin syksynä pelaamaan myös kotikatsojat, yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.

Kotipelin voittajalle on tällä kaudella tarjolla pääpalkinto, joka sisältää yöpymisen ja illallisen kahdelle Tampereella.

Pelaajien kesken arvotaan myös pääsylippuja suoriin lähetyksiin Tampereelle. Lisäksi oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.

Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Tähtityttö ja tatuoitu unelma - Toista Yle Areenassa

Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:10, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.