Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Osallistu tämänvuotiseen Nenäpäivään Strömsön tapaan – tarjoa jollekulle omenapiirakkaa ja sano kiitos

Päivitetty 13.11.2021 09:51.
Kaksi miestä ja nainen punaiset pellenenät nenällään hymyilevät keittiössä omenapiiraan äärellä.

Tunnetko, että sinulla on jokin syy olla kiitollinen? Helpottiko joku elämääsi koronavuonna? Ilahduttiko joku sinua? Sano "kiitos!". Tämä pieni, suuri kiitos-sana on tänä vuonna marraskuun 12. päivälle osuvan Nenäpäivän teemana.

Strömsö ottaa Nenäpäivänä apuun entisen Strömsö-kokin Michael Björklundin, sillä hänen sydämessään on aivan erityinen paikka omenapiirakoille. Hän ei olisi nimittäin mennyt naimisiin vaimonsa Jennyn kanssa ilman omenapiirakkaa. Micke suli kuin voinokare pannulla, kun Jenny tarjosi hänelle omenapiirakkaa, kun he tapasivat ensi kerran. Hän sanoi ”kyllä” ja ”kiitos”.

Omenapiiras.
Kuvateksti Jennyn omenapiirakka. Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Sanomme yhtä aikaa kiitos ja ole hyvä

Jo vuonna 2002, kun Strömsö taapersi vielä lapsenkengissä, Micke leipoi Jennyn omenapiirakan ensi kertaa Strömsön keittiössä. Nyt meistä on taas sen aika – otamme esiin sekä leipurin että ohjeen ja sanomme kiitos ja ole hyvä yhtä aikaa.

Nyt haastamme sinut leipomaan omenapiirakan, jakamaan sen jonkun kanssa ja sanomaan kiitos. Jos haluat tehdä kuten Micke ja leipoa Jennyn omenapiirakan, löydät ohjeen täältä. Ole hyvä! Samalla kiitämme jo etukäteen panoksestasi Nenäpäiväkeräykseen. Kiitos!

Kun jaat omenapiirakkahetkesi somessa, käytä tunnisteita #nenäpäivä ja #strömsö meidän muiden iloksi.

Annos omenapiirasta vaniljakastikkeella vihreällä vadilla, ruskealla penkillä valkoinen verannan kaide taustalla.
Kuvateksti Ole hyvä!

Täältä löydät Strömsön virtuaalisen keräyslippaan

Nenäpäivä tekee yhteistyötä yhdeksän tunnetun järjestön kanssa. Avustuksilla autetaan 17 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa hädänalaisia lapsia saamaan koulutusta, oikeuksia ja turvaa.

Voit myös lähettää lahjoituksesi tekstiviestillä. Käytä numeroa 16499 ja kirjoita STRÖMSÖ isoin kirjaimin viestikenttään, niin lahjoitat 10 euroa Nenäpäiväkeräykseen. Puhelinnumero toimii ainoastaan Suomessa.

Muutamastakin kolikosta on iso apu

Viidellä eurolla saa kaksi hyttysverkkoa, jotka suojaavat malarialta, tai viidelle vastasyntyneelle lapselle rokotuksen hengenvaarallisia sairauksia vastaan. Kymmenellä eurolla saa 10 000 litraa puhdasta vettä tai kouluvälineet kahdelle lapselle.

Tästä näet miten lahjoituksesi auttaa maailmalla.

Lämmin kiitos kaikille Nenäpäiväkeräykseen osallistuneille. Strömsön keräyslippaaseen on tähän saakka karttunut yhteensä 3806 eur maailman lasten hyväksi. (toim. huom. 13.11.21 klo 9:51)

Porukka verannan rappusilla punaiset irtonenät päällään.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä