Hyppää pääsisältöön

Ruoka ja juoma

Ylelliset violetit raakapallot viikonlopun herkutteluun – aroniapallot sopivat sekä välipalaksi että juhlapöytään

Päivitetty 08.10.2021 10:29.
Katettu jälkiruokapöytä kera aroniapallojen lasisella tarjoiluastialla.

Aronia antaa leivonnaisille väriä ja makua. Näissä kaurapalloissa on tallella suurin osa terveellisen marjan hyvää tekevistä vitamiineista ja antioksidanteista.

Aronian marjoja ei käytetä kovinkaan paljon, vaikka ne ovat maukkaita, terveellisiä ja helposti poimittavia. Marjat ovat parhaimmillaan myöhään syksyllä, kun pakkanen on puraissut niitä.

Marjanviljelijät Gallina ja Jan-Ole Sandås on aronianviljelyn pioneereja Suomessa. Viljelmien lisäksi heillä on myös mehustamo, jossa he puristavat marjoistaan mehua. He jakavat meille nyt yksinkertaisen reseptin aroniapalloihin, jotka sopivat useimpiin ruokavalioihin.

Aroniaraakapallot Danielan (Delightsbyneela) reseptiä mukaillen

Ainekset, noin 20 kpl:

100 g kookosöljyä (pehmeää, ei sulatettua)

10 (tuoretta) taatelia

1 tl vaniljajauhetta

3 rkl aroniajauhetta + lisää koristeluun

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

3 rkl aroniatäysmehua

Tee näin:

Sekoita kaikkia aineksia tehosekoittimessa, kunnes niistä muodostuu taikina. Muotoile taikinasta palloja ja laita ne hetkeksi jääkaappiin.

Pyörittele pallot aroniajauheessa. Säilytä aroniaraakapalloja jääkaapissa.

Vinkki! Jos pidät voista ja sokerista, voit korvata kookosöljyn voilla ja taatelit 1 desilitralla sokeria.

Aroniapallot tarjoiluastialla pöydällä

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä