Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen Hyvin sanottu -hanke on otettu innostuneesti vastaan – keskustelukulttuurin tilanne silti edelleen akuutti

Vuodelta 2021
Kuvan etualalla kuusi henkilöä istuu pöydän ääressä ulkosalla kahvilla. Taustalla keväinen koivikko ilman lehtiä.
Kuvateksti Hyvin sanottu – Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia.
Kuva: Laura Mainiemi / Yle

Ylen ja Erätauko-säätiön vetämään Hyvin sanottu – Bra sagt -hankkeeseen on lähtenyt sen ensimmäisenä vuonna mukaan kymmenittäin yhteistyökumppaneita.

Tuoreen tutkimuksen mukaan tilanne suomalaisen keskustelukulttuurin suhteen on edelleen akuutti: 63 % suomalaisista kokee keskustelukulttuurin menneen huonompaan suuntaan. Viime vuonna vastaava luku oli 60 %. Hanke tutkii suomalaisen keskustelukulttuurin kehittymistä vuosittain.

Hyvin sanottu – Bra sagt -hanke on lähtenyt hyvin liikkeelle ja herättänyt paljon kiinnostusta. Se ilahduttaa, sillä keskustelukulttuurin vahvistaminen vaatii laajaa rintamaa meistä kaikista suomalaisista. Tuoreiden tutkimustulosten perusteella hanketta tarvitaan enemmän kuin koskaan. Hyvin sanottu onkin Yleltä teko toimivan demokratian puolesta ja siten tärkeä osa julkista palvelua”, toteaa Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Vuoden aikana Hyvin sanottu – Bra sagt -sateenvarjon alla on esimerkiksi sukellettu susikeskusteluun, annettu vaikuttajien ääni muille, keskusteltu rasismista urheilussa, pohdittu keskustelukulttuuria kuntavaaleissa, puhuttu tunteista sekä käyty teemakeskusteluja ympäri Suomen. Lisäksi hankkeen yhteistyökumppanit ovat järjestäneet omia webinaarejaan ja tapahtumiaan.

Suomalaista keskustelukulttuuria vahvistava hanke onkin otettu innostuneesti vastaan. Kumppaneiden kanssa on löydetty yhdistäviä tekijöitä ja suurempia lanseerauksia on luvassa vuoden 2022 aikana.

“Yhteistyökumppaneiden joukko kasvaa koko ajan. Olemme saaneet mukaan ilahduttavasti myös kuntia ja kaupunkeja aina Inarista Hämeenlinnaan. On ollut inspiroivaa nähdä, kuinka tärkeäksi ja kaivatuksi hanke on koettu. Olemme pystyneet tuomaan erilaisia tahoja yhteen keskustelukulttuurin parantamiseksi”, sanoo hankkeen päätuottajana Ylellä toimiva Markus Liimatainen.

Hyvin sanottu – Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Sisältö muilla kielillä