Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Jarno Limnéll paljastaa Elämäni Biisissä oman tsemppibiisinsä

Vuodelta 2021
Irina, Diandra, Kasmir ja Jepa Lambert
Kuvateksti Irina, Diandra, Kasmir ja Jepa Lambert lentävät Rockysta tutun hitin tahtiin.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Mikä kappale räjäytti Meeri Koutaniemen tajunnan? Millainen on kyberturvallisuuden työelämäprofessorin tsemppibiisi? Elämäni Biisissä tutut tähtivieraat kertovat tarinan elämänsä tärkeimmän kappaleen taustalla.

Koko Suomen yhteistä seurapeliä pelataan Ykkösen lauantai-illoissa vielä lokakuun loppuun saakka.

Illan vieraat
Kuvateksti Illan vieraat Mari Leppänen, Jukka Kuoppamäki, Meeri Koutaniemi, Jarno Limnéll, Tommy Hellsten sekä huippujuonta Katja Ståhl
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Elämäni Biisin kuudennessa jaksossa pelipöydän ääreen Tampereelle saapuvat valokuvaaja ja journalisti Meeri Koutaniemi, kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll, diplomi-ihmettelijä, kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten, laulaja-lauluntekijä Jukka Kuoppamäki sekä Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.

Suoran lähetyksen juontaa tuttuun tapaan Katja Ståhl, ja iltaa säestää Elämäni Biisin oma bändi Kalle Torniaisen johdolla. 

Tsemppibiisi ja turkulainen iskelmäklassikko

Jaksossa kuullaan jälleen värikäs kattaus biisejä aina elokuvamusiikista turkulaiseen iskelmäklassikkoon. 

Jarno Limnéll nojatuolissaan
Kuvateksti Jarno Limnéll tuulettaa Rockyn tahtien tahtiin
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Jarno Limnéll on valinnut omaksi Elämänsä Biisiksi legendaarisen Rocky-elokuvan tunnuskappaleen Gonna Fly Now, jota hän kuvailee omaksi tsemppibiisikseen. 

Elokuvamuusikko Bill Contin säveltämä kappale teki nuoreen, urheilevaan espoolaispoikaan lähtemättömän vaikutuksen jo 1970-luvulla. Siitä lähtien kappale on kulkenut Limnéllin matkassa tavalla tai toisella, muun muassa puhelimen soittoäänenä. Rockyn mukaan nimettiin myös perheeseen hankittu koira.

Elämäni Biisi -orkesteri - Gonna Fly Now - Toista Yle Areenassa

Kappale soi Limnéllin treenien taustalla yhä tänäkin päivänä, ja on sitä kautta siirtynyt vakiopaikalle myös hänen lastensa soittolistalle.

Kasmir ja Pepe Willberg
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Illan jaksossa duetoimaan pääsevät Elämäni Biisin omat tähtiartistit Kasmir ja Pepe Willberg, jotka saavat tulkittavakseen Mari Leppäsen Elämän Biisin, eli ikivihreän iskelmäklassikon Näitä polkuja tallaan.Kappale kuljettaa Leppäsen takaisin hänen lapsuudenkotiinsa Helsingin Käpylään, jossa pianon äärellä laulettiin virsien lisäksi myös muun muassa kyseistä, Matin ja Tepon, kappaletta. Sen jälkeen kappaleella on ollut oma osansa muun muassa Leppäsen ja hänen puolisonsa rakkaustarinassa.

Kasmir & Pepe Willberg - Näitä polkuja tallaan - Toista Yle Areenassa

Vieraiden osalta illan selkein arvuuteltava on The Beatles -klassikko Let it Be, joka paljastuu yhtyeen suuren fanin, Jukka Kuoppamäen, Elämän Biisiksi. Kuoppamäki on esittänyt kappaletta itse suomentamanaan versiona, ja liittyypä kappaleeseen myös tarina hetkestä, jolloin Kuoppamäki kohtasi Paul McCartneyn tämän keikkaillessa Suomessa. 

Pepe Willberg - Let It Be - Toista Yle Areenassa

VÄLIOTSIKKO: Loppupotpurissa kotikatsojien toivebiisejä

Tälläkin viikolla suoran lähetyksen päätteeksi kuullaan kokoelma kotikatsojien toivebiisejä. Kuudennen jakson loppupotpuriin kappaleiksi on valikoitunut Bruce Springsteenin Hungry Heart sekä Bobby Freemanin Do You Want to Dance. 

#Elämänibiisi-toivepotpuri - Toista Yle Areenassa

Katsojien Elämän Biisejä kerätään tämän syksyn osalta vielä muutaman viikon ajan, joten jaa sinulle tärkeä biisi Instagramissa tai Facebookissa käyttäen tunnistetta #elämänibiisi, ja juuri sinun kappaleesi voi päätyä osaksi Elämäni Biisi -jaksojen loppupotpuria.

VÄLIOTSIKKO: Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voi pelata mukana myös kotikatsomoissa, yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.

Kotipelin voittajalle on tällä kaudella tarjolla pääpalkinto, joka sisältää yöpymisen ja illallisen kahdelle Tampereella.

Pelaajien kesken arvotaan myös tuotepalkintoja sekä pääsylippuja suoriin lähetyksiin Tampereelle. Myös oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.

Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Matti, Teppo & Rocky - Toista Yle Areenassa

Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:10, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.