Tee makrameekoristeinen lyhty ja opi solmimaan Josefiinan solmu

Makramee on koristeellinen tekniikka, jolla voit koristella melkein mitä tahansa. Käytä uudelleen vanhoja lasipurkkeja ja tee omia lyhtyjä, maljakoita tai käytä koristeltuja purkkeja siistiin säilytykseen.
Erilaisilla makrameesolmuilla voit vaihdella tuotostesi ulkonäköä ja käyttötarkoitusta loputtomasti. Tähän lyhtyyn käytin leivonpäitä, merimiessolmuja ja kaksinkertaisia Josefiinan solmuja. Viimeinen näistä kolmesta on monimutkaisin, mutta löydät perusteelliset ohjevideot kaikkien kolmen solmun tekemisestä.
Jos haluat lisää inspistä muihin solmuihin ja makrameetuotteisiin, katso linkistä tämän artikkelin lopussa.
Tarvikkeet:
isohko lasipurkki, halkaisijaltaan noin 10 cm
juuttinarua, paksuus 1 mm
puuhelmiä, halkaisija 15 mm
sakset ja teippi
kampa ja lemmikkiharja tupsuja varten
Huom! Muista valita lasipurkkeja, joiden suuaukko on suurempi kuin lastenruokapurkeissa, jotta vältät ylikuumenemisen, jos aiot käyttää purkkeja lyhtyinä. Älä myöskään jätä koskaan kynttilöitä valvomatta.
Tee näin:
1. Leikkaa 10 narua, jotka ovat 100 cm pitkiä ja yksi, joka on 50 cm pitkä.
2. Lyhyt naru on se, joka tulee lasipurkin suuaukon ympärille. Teippaa molemmat päät niin, että saat pujotettua puuhelmet naruun.
3. Pane lyhyt naru pöydälle ja solmi siihen kiinni yksi naru kaksin kerroin leivonpäällä. Ohjevideon siitä, miten leivonpää solmitaan, löydät Leen pienestä makrameekoulusta.
4. Pujota puuhelmi molemmista päistä ja jatka pitkien narujen solmimista leivonpäillä ja jätä joka väliin puuhelmi.
5. Säädä puuhelmien ja leivonpäiden paikkoja ja solmi lyhyt naru lasipurkin ympärille. Siihen voit käyttää merimiessolmua.

6. Solmi nyt kaksinkertainen Josefiinan solmu neljällä narulla tasaisin välein lyhdyn ympäri niin, että leivonpäiden väliin ja alle jää muutama sentti.

7. Solmi vielä toinen kierros Josefiinan solmuja, mutta pari senttiä edellisten alle ja suoraan leivonpäiden alapuolelle.
8. Solmi vielä kolmas kierros Josefiinan solmuja suoraan ensimmäisten Josefiinan solmujen alle, mutta pari senttiä edellisten alle, niin että saat aikaan verkon solmuista.
9. Päätä solmimalla neljä narua, jotka ovat samassa linjassa leivonpäiden kanssa ja mittaa narut niin, että ne ulottuvat pöytään asti.
10. Kieputa auki kaikki narunpäät, kampaa ja harjaa ne auki tupsuiksi ja tarkista pituus.
Jos haluat opetella useampia erilaisia makrameesolmuja, löydät ohjevideot Leen pienestä makrameekoulusta.