Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Paahda omenat uunissa ja saat omenasoseesta intensiivisen makuista

Lasipurkillinen omenasosetta pöydällä

Useimmissa omenasoseresepteissä omenat haudutetaan pehmeiksi pienessä vesimäärässä. Jos haluat tehdä soseesta luonteikkaampaa, korostaa omenanmakua ja saada koostumuksesta kiinteämmän, paahda omenat uunissa sokerilla ja kanelilla maustettuina.

Uunissa paahdettuja omenoita vuoassa pöydällä

Uuniomenasose

Ainekset:

2 kg omenia

noin ½ dl hillosokeria (omenien makeuden mukaan)

1 rkl kanelia

Tee näin:

  1. Lohko omenat. Laita lohkot uunipannulle tai uunivuokaan ja sirota päälle hillosokeri ja kaneli.

  2. Paahda omenia 180-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet.

  3. Paseeraa omenat siivilän läpi tai soseuta ne monitoimikoneessa.

  4. Tarkista omenasoseen maku ja lisää tarvittaessa enemmän sokeria tai kanelia.

Omenasose säilyy muutaman viikon jääkaapissa. Jos teet sosetta isomman määrän, pakasta se pienissä rasioissa ja käytä tarpeen mukaan.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä