Hyppää pääsisältöön

YleX

Perjantaina bailataan! YleX soi ympäri Euroopan osana Europe's Biggest Dance Show'ta, ja spektaakkelin huipentaa DJ Orion

Vuodelta 2021
Päivitetty 25.10.2021 10:43.
Juska Wendland, eli DJ Orion, lipuista kootun kollaasitaustan edessä.
Kuvateksti DJ Orionin setti huipentaa Europe's Biggest Dance Show'n.
Kuva: Niko Sveins

Europe’s Biggest Dance Show soi YleX:llä perjantaina klo 20.30–01.00. DJ Orionin lisäksi mukana ovat muun muassa Tungevaag ja Felix Jaehn.

YleX tiedottaa

YleX:n perjantai-illat tunnetaan energisestä fiiliksestään, mutta miten muut Euroopan maat starttaavat viikonloppunsa? Nyt on tilaisuus ottaa asiasta selvää! 

Suomi on seitsemän muun Euroopan maan rinnalla mukana Europe's Biggest Dance Show -radiolähetyksessä. Kukin maa pääsee soittamaan oman puolen tunnin mittaisen settinsä Euroopan kuuluisimpiin radiokanaviin lukeutuvalla brittiläisellä BBC Radio 1:lla.

BBC:n lisäksi kukin osallistujamaa välittää ohjelman omilla taajuuksillaan. Suomessa show'ta voi seurata YleX:llä. Spektaakkelin selostaa suomeksi DJ Orion, eli Juska Wendland, jonka setti myös huipentaa koko lähetyksen.

Wendland on radion ja konemusiikin konkari. Hän on tehnyt YleX:lle ohjelmaa kolmentoista vuoden ajan ja esiintynyt Helsingin Kansalaistorilla yli 70 000 ihmiselle. Tänä syksynä juhlittiin Wendlandin 600. radiolähetystä.

– Viime vuonna tuli palautetta, että Suomen osuus oli yksi energisimmistä ja nostattavimmista. Haluan lunastaa odotukset myös tälle vuodelle ja esitellä tiukempaa, energisempää kotimaista konemusiikkia maratonlähetyksen huipennukseen, Wendland sanoo. 

Hän lupaa perjantaiyöhön kotimaista tanssimusiikkia mahdollisimman laajalla skaalalla, klassikoista viime vuosien isoimpiin biiseihin. 

Suomen lisäksi mukana ovat Iso-Britannia, Ruotsi, Saksa, Belgia, Irlanti, Itävalta ja Norja. Esiintyjinä kuullaan muun muassa Norjan Tungevaagia ja Saksan Felix Jaehnia.

Mitä, missä ja milloin?

DJ Orionin selostama Europe's Biggest Dance Show alkaa YleX:llä kello 20.30. Suomen osuus huipentaa lähetyksen yöllä kello 00.30-01.00. 

Puoli yhden jälkeen kuullaan muun muassa Yotton ja UMK:sta tutun Sansan yhteiskappale sekä "täysin ennenkuulematon versio" HIMin Join Me -ikivihreästä. Milla Lehdolla on näppinsä pelissä jälkimmäisessä. Lisäksi kuullaan kotimaisia konkareita JS16:sta Super8 & Tabiin ja Darudeen, Wendland lupaa.

– Se, onko Sandstorm mukana myös tänä vuonna, jääköön jokaisen kuulijan arvattavaksi.

Vuosi sitten ohjelmaa tehtiin eri lähtökohdista, kun koronapandemia rajoitti vahvasti elämää ympäri Eurooppaa. Nyt Suomi on isolta osin vapautunut, ja koronapassin kanssa voi monessa yökerhossa juhlia aamuyön tunneille saakka.

– Sekä perjantai-illoissa että tämän lähetyksen tekemisessä on ollut vahva tunne, että ihmiset ovat jälleen vapaita juhlimaan ja olemaan. Vapauden ja ilon teemat ovat olleet vahvasti läsnä biisejä valkatessa ja show'n yleistunnelmaa kasatessa, Wendland summaa.

Tapahtumaan voi osallistua Instagramissa käyttämällä hashtagia #BiggestDanceShow. Voit lähettää ohjelmaan myös oman kuva- ääni- tai tekstitervehdyksesi WhatsAppilla numeroon 0444216888!

Europe’s Biggest Dance Show YleX:llä 29.10.2021 klo 20.30-01.00. Ohjelma on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa lähetyksen jälkeen.

Lisää aiheesta Yle Areenassa