Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Yle jatkaa humanistien kestosuosikkina ja on yksi julkisen sektorin kiinnostavimmista työnantajista IT-alalla

Kaksi miestä ja nainen työskentelee yhdessä tietokoneen äärellä.

Humanististen alojen ja IT-alan ammattilaisten keskuudessa ihannetyönantajan ominaisuuksina korostuivat muun muassa yrityksen työkulttuuri ja arvot.

Yle sijoittui sijalle 4 kaikkien humanististen alojen työnantajien keskuudessa. Yle yltää TOP 10:een jo kymmenettä vuotta peräkkäin. Humanististen alojen kolmen kärki pysyi samana viime vuoteen nähden. Asia selviää tutkimus- ja konsultointiyhtiö Universumin toteuttamasta kyselystä eri alojen ammattilaisille.

Yleä pidetään yhtenä julkisen sektorin houkuttelevimmista työnantajista IT-alan ammattilaisten parissa. Tänä vuonna Ylen sijoitus oli 14:nneksi ihanteellisin työnantaja. 

“On mukavaa, että Yleä pidetään houkuttelevana IT-alan työpaikkana. Kilpailemme parhaista tekijöistä isojen kansainvälisten toimijoiden kanssa ja on ollut ilo huomata, että sopivia tekijöitä hakeutuu meille oma-aloitteisesti. Meille halutaan erityisesti Ylen merkittävien ja miljoonia käyttäjiä keräävien palveluiden, modernien teknologioiden sekä rennon työkulttuurin ansiosta,” sanoo Isto Blomqvist, Competence Lead, yle.dev.

Vastaajien keskuudessa korostuivat muun muassa yrityksen kulttuuri ja arvot. Humanististen ja IT-alojen ammattilaiset listasivat ihannetyönantajansa ominaisuuksiksi ihmisen arvostamisen, ystävällisen työilmapiirin, mahdollisuudet vaikuttaa sekä joustavat työskentelymahdollisuudet.

Humanistien ykkössijaa piti tänä vuonna Opetus- ja kulttuuriministeriö, toiseksi sijoittui Opetushallitus ja kolmanneksi THL. Ihanteellisin työnantaja IT-alan ammattilaisten mielestä oli Google.

Tulokset julkistettiin torstaina 28.10.2021 Universum Awards -tapahtumassa Espoossa.

Kyselyyn vastasi marraskuun 2020 ja elokuun 2021 välillä yhteensä 9780 suomalaista ammattilaista, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.

Voit tutustua Ylen työkulttuuriin ja meihin työpaikkana tästä.