Hyppää pääsisältöön

Yle Radio 1

Lapin ja luonnon lauluja Laulun voima -yhteislaulutilaisuudessa Rovaniemellä 1.11.

Vuodelta 2021
Laulun voima -yhteislaulutilaisuuden graafinen kuva. Kuvassa kaksi hahmoa laulaa.
Kuva: Tuuli Laukkanen

Nyt kaikki laulamaan pohjoisen lauluja! Maanantai-iltana 1. marraskuuta Rovaniemen kirkossa lauletaan yhdessä tuttuja lauluja Lapista ja luonnosta. Yle Radio 1 lähettää tilaisuuden suorana lähetyksenä klo 18 alkaen, joten voit laulaa mukana vaikka kotona.

Koronan takia jo kahdesti siirretty yhteislauluilta toteutuu viimein, ja nyt päästään laulamaan yhdessä. Laulun voima -yhteislaulutilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita. Rovaniemen kirkkoon voi tulla turvavälein kerrallaan 550 henkilöä.

Osallistujia laulattavat lapsikuoro Valonlähde johtajanaan Ruusu Tervaskanto ja Gospelkuoro Spring of Joy, jota johtaa Laura Alasaarela. Kuorojen ja kanttoreiden lisäksi laulua tahdittaa rovaniemeläisistä muusikoista koostuva Laulun voima -orkesteri.

Yle Radio 1 ja Yle Areena lähettävät tilaisuuden suorana lähetyksenä klo 18–19.15. Radioinnin vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan paikalle hyvissä ajoin, mielellään viimeistään klo 17.45.

Illan laulut on valittu Yle Radio 1:n järjestämän nettiäänestysten perusteella. Lauluista äänestettiin jo aikaa sitten, mutta koronan takia tilaisuutta on jouduttu siirtämään. Nettiäänestyksessä toivojat kertoivat myös toivekappaleisiinsa liittyviä tarinoita ja muistoja. Ikimuistoiset laulut saattavat liittyä rakastumisen riemuun tai lapsuusmuistoihin, mutta myös kaipaukseen tai tuen tarpeeseen.

Lapin ja luonnon illassa lauletaan esimerkiksi Lapin tango, Lapin äidin kehtolaulu ja Kylmän kukkia.

Yhteislauluillan juontaa Yle Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.