Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Räjäytä tajuntasi synteettisellä medialla!

Vuodelta 2021
Päivitetty 02.11.2021 10:56.
Blow Your Mind -tapahtuman esittelykuva, jossa kerrotaan tapahtuman aikataulu, puhujat ja juontajat.
Kuva: Jari Lahti / Yle

Yle Innovaatiot järjestää 5.11.2021 klo 15–17 Blow Your Mind -tapahtuman, jonka teemana on synteettinen media.

Luvassa on katsaus synteettisen median tulevaisuuteen, mahdollisuuksiin ja uhkiin huippuesiintyjien, -panelistien ja Yle Puheesta tutun Juuso Pekkisen kanssa.

Jos median tulevaisuuden mahdollisuudet kiinnostavat, niin tätä tapahtumaa et halua jättää väliin.

Varaa paikkasi täältä.

Puhujat

  • Keynote: John Canning, MediaSHERPA https://mediasherpa.net/

  • Victor Riparbelli, toimitusjohtaja ja perustaja, Synthesia https://www.synthesia.io/

  • Alex Serdiuk, toimitusjohtaja ja perustaja, Respeecher. Alex perusti Respeecherin yhdessä Dmytro Bielievtsovin ja Grant Reaberin kanssa vuonna 2018. Siitä lähtien tiimi on keskittynyt korkealaatuiseen äänen kloonaukseen. Respeecherin teknologia oli ensimmäinen, jonka suuret Hollywood-tuotannot ottivat käyttöön 2019. Respeecher on käytössä mm. nelokuvissa, TV-projekteissa, videopeleissä ja animaatioissa. https://www.respeecher.com/

  • Jamie Allan, johtaja, EMEA, NVIDIA. Jamie johtaa NVIDIA -yhtiötä kehittäen media-, viihde- ja lähetystoimintaratkaisuja alan kehittyviin tarpeisiin. https://www.nvidia.com/en-us/

Panelistit

Anna-Mari Rusanen

Kognitiotieteen yliopistonlehtori (Helsingin yliopisto) Anna-Mari Rusanen on tekoälyn filosofi. Hän tutkii ihmisen ja algoritmien välistä tiedollista työnjakoa, ja pohtii sen yhteiskunnallisia seurauksia.

Alisa Burova

Alisa on tohtorikandidaatti Tampereen yliopiston Informaatiotieteellisessä tiedekunnassa, Tekniikka ja viestintätieteet. Hänen tutkimusaiheensa kohdentuu virtuaalitodellisuuden ympärille, jota hän tutkii yhdessä innovatiivisen suomalaisyrityksen – KONEen kanssa. Alisan tavoitteenaan on tutkia, kuinka innovatiivisia teknologioita tulisi suunnitella ja soveltaa ihmisten auttamiseksi ja samalla todellisen arvon tuottamiseksi yhteiskunnalle ja yrityksille.

Anna Vuopaala

Anna on työskennellyt tekijänoikeusjuristina jo parikymmentä vuotta digitaalisten IP-kysymysten ja toimialarajat ylittävän yhteistyön lisäämiseksi erityisesti tiedonhallinnassa, jotta lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden, sekä synteettisen median potentiaalia voidaan kasvattaa.

Juontajana Juuso Pekkinen

Juuso on Yle Tieteen toimittaja, joka podcastissaan ja radio-ohjelmassaan syventyy tiede- ja teknologia-aiheisiin.

Sisältö muilla kielillä