Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Työnhakutarinoiden ilta

Vuodelta 2021
Päivitetty 10.11.2021 11:42.
Työnhakijoita.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Kuinka sinä olet saanut töitä - ja kuinka et?

Työnsaannilla voi olla vakavia vaikutuksia loppuelämääsi!  Se tuo leivän ja vie ajan, on yhdelle välttämätön paha ja toiselle kaikki kaikessa. Sanotaan että kaikkien pitäisi tehdä töitä, oma osansa yhteisen hyvän eteen. Töitä ei kuitenkaan riitä kaikille, jolloin niiden hakeminen ja saaminen, työllistyminen on vaikea henkilökohtainen rasti elämän suunnistuksessa. Kuinka sinä olet rastistasi selvinnyt?

Legendan mukaan ennen oli helpompaa - töitä sai kun koputti oikeaan oveen ja kysyi, milloin aloitan. Työnvälitystoimisto auttoi etsinnässä ja hommia sai painaa niin kauan kuin selkä kesti.

Legenda jatkaa, että nykyisin on toisin. Työnhakija on metsästäjä eikä saalista tule, ellei kaikki ole kohdallaan; koulutus, hakemus, ansioluettelo, suosittelijat ja ylioppilaspuvun prässit. Sen lisäksi pitäisi vielä olla hyvä tyyppi - kun joku vielä kertoisi, missä sellaiseksi tullaan!

Kuinka sinä olet saanut töitä, vakituisia tai lyhyempiä, hakemuksella tai suhteilla? Tuleeko mieleen ikimuistoisia työhaastatteluja, keikkoja joita ei olisi kannattanut tehdä, tai epätoivoa kun avoimista paikoista mikään ei ole tuntunut olevan se oikea? Jos sinulla on kokemusta hakemisen lisäksi työpaikkojen tarjoamisesta, jaa toki nekin. Kerrankin on ihan okei kertoa työjuttuja!

Radio Suomi kertoo työnhakutarinoita ja alustaa ne asiantuntevilla lausunnoilla tiistaina 9.11 klo 18. Lähetyksen toimittaa ohjusmaisen urakehityksen ruumiillistuma, kävelevä ansioluettelo Olli Haapakangas.

Kuuntele: Työnhakutarinoiden ilta, osa 1
Kuuntele: Työnhakutarinoiden ilta, osa 2

Muokattu 10.11.2021: Lomake poistettu ja kuuntelulinkit lisätty.