Leväsuola on yksinkertainen tapa saada ruokaan meren makua
Vuodelta 2021
Julkaistu 05.11.2021 11:30.
Kuva: YLE / Carina Ahlskog
Leväsuola on hyvä mauste monenlaisiin ruokalajeihin. Parhaiten se sopii yhteen esimerkiksi kalaruokien kanssa. Kuten muissakin maustesuoloissa, voit valita mieleisesi makuaineet sen mukaan, mitä makuja haluat tuoda esille.
Käytä vain puhtailta rannoilta kerättyjä leviä. Muista huuhdella levät, ennen kuin sekoitat ne suolan kanssa.
Leväsuola
Ainekset:
150 g merisuolaa
noin 50 g rakkohaurua tai isosuolilevää
tilliä
noin ½ luomusitruunan raastettu kuori
Kuva: Carina Ahlskog / Yle
Strömsö,Algblomningar: Vem göder havet? Leväkukinnat. Algerna,Havet,Itämeri,ruoanvalmistus,ruokaohjelmat,Finlands svenska Marthaförbund,ruokalajit
Tee näin:
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita.
Levitä leväsuola uunipellille ja anna kuivua huoneenlämmössä tai kuivaa sitä 40-asteisessa uunissa luukku raollaan yön yli.
Säilytä leväsuola esimerkiksi lasipurkeissa.
Kuva: Yle / Carina Ahlskog
merilevät,suola (mausteet),Strömsö,ruokaohjeet