Hyppää pääsisältöön

Ruoka ja juoma

Leväsuola on yksinkertainen tapa saada ruokaan meren makua

Rakkoleväsuolaa lasisessa purkissa pöydällä

Leväsuola on hyvä mauste monenlaisiin ruokalajeihin. Parhaiten se sopii yhteen esimerkiksi kalaruokien kanssa. Kuten muissakin maustesuoloissa, voit valita mieleisesi makuaineet sen mukaan, mitä makuja haluat tuoda esille.

Käytä vain puhtailta rannoilta kerättyjä leviä. Muista huuhdella levät, ennen kuin sekoitat ne suolan kanssa.

Leväsuola

Ainekset:

150 g merisuolaa

noin 50 g rakkohaurua tai isosuolilevää

tilliä

noin ½ luomusitruunan raastettu kuori

Rakkoleviä lasikulhossa.

Tee näin:

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita.

  2. Levitä leväsuola uunipellille ja anna kuivua huoneenlämmössä tai kuivaa sitä 40-asteisessa uunissa luukku raollaan yön yli.

  3. Säilytä leväsuola esimerkiksi lasipurkeissa.

Rakkoleväsuolaa uunipellillä

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä