Hyppää pääsisältöön

Ruoka ja juoma

Itämeren syysrullat maustetaan levällä – matalan kynnyksen tutustumisväylä tulevaisuuden ruokaan

Annos merellisiä syyskääryleita ja maapähkinädippiä

Uusiin ruoka-aineisiin tutustuessa kannattaa aina aloittaa tutusta konseptista. Kevätrullissa käytetään riisi- tai lasinuudeleita, jotka tässä korvataan ohuilla merellisen makuisilla levillä.

Tämä ohje sisältyy Marthaförbundet-järjestön reseptikokoelmaan.

Mereiset syyskääryleet lautasella keittiössä

Kevätrullat

Ainekset, 10 kappaletta:

1 iso porkkana

200 g punakaalia

1 kurkku

1 iso omena

1 ruukku minttua

100 g isosuolilevää

10 riisipaperia

Tee näin:

  1. Leikkaa kasvikset ja isosuolilevät kapeiksi suikaleiksi.

  2. Kaada kiehuvaa vettä laakeaan kulhoon. Laita kulhoon yksi riisipaperi ja anna liota hetki. Ota riisipaperi varovasti vedestä ja aseta se tasaiselle alustalle.

  3. Laita paperille minttua, kasviksia ja isosuolilevää.

  4. Taita paperin alareuna täytteen päälle ja kääri rullaksi painaen samalla paperin päät sisään. Toista sama lopuille papereille ja täytteille.

Syö rullat sellaisenaan tai kasta niitä maapähkinädippiin tai vastaavaan.

Maapähkinädippiä tarjoiluastiassa pöydällä

Maapähkinädippi

Ainekset:

1 dl maapähkinävoita

2 rkl soijakastiketta

1 rkl sitruunamehua

1–2 rkl vettä

Tee näin:

Sekoita kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta keskenään. Laimenna vedellä, kunnes koostumus on sopiva.

Annos merellisiä syyskääryleitä ja maapähkinädippiä lautasella

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä