Itämeren syysrullat maustetaan levällä – matalan kynnyksen tutustumisväylä tulevaisuuden ruokaan
Uusiin ruoka-aineisiin tutustuessa kannattaa aina aloittaa tutusta konseptista. Kevätrullissa käytetään riisi- tai lasinuudeleita, jotka tässä korvataan ohuilla merellisen makuisilla levillä.
Tämä ohje sisältyy Marthaförbundet-järjestön reseptikokoelmaan.
Kevätrullat
Ainekset, 10 kappaletta:
1 iso porkkana
200 g punakaalia
1 kurkku
1 iso omena
1 ruukku minttua
100 g isosuolilevää
10 riisipaperia
Tee näin:
Leikkaa kasvikset ja isosuolilevät kapeiksi suikaleiksi.
Kaada kiehuvaa vettä laakeaan kulhoon. Laita kulhoon yksi riisipaperi ja anna liota hetki. Ota riisipaperi varovasti vedestä ja aseta se tasaiselle alustalle.
Laita paperille minttua, kasviksia ja isosuolilevää.
Taita paperin alareuna täytteen päälle ja kääri rullaksi painaen samalla paperin päät sisään. Toista sama lopuille papereille ja täytteille.
Syö rullat sellaisenaan tai kasta niitä maapähkinädippiin tai vastaavaan.
Maapähkinädippi
Ainekset:
1 dl maapähkinävoita
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1–2 rkl vettä
Tee näin:
Sekoita kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta keskenään. Laimenna vedellä, kunnes koostumus on sopiva.