Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Onko sinulla kokemusta lapsiperheköyhyydestä? – haluaisimme kuulla kokemuksesi ja kertoa sen muille

Vuodelta 2021
Nainen sitoo Hyvä joulumieli -lahjapaketin nauruja.
Kuva: Pexels

Etsimme sinua, joka haluat kertoa oman kokemuksesi vähävaraisessa perheessä elämisestä. Tarinasi voi olla lapsuutesi kokemus tai ajatuksesi huoltajana, kun olet kokenut tai koet parhaillaan köyhyyttä.

Radio Suomi ja Puoli seitsemän etsivät suomalaisten tarinoita lapsiperheköyhyydestä. Haluamme kertoa tarinasi muille suomalaisille televisiossa ja radiossa Hyvä joulumieli -ohjelmissa. Teemme ohjelmat yhteistyössä SPR:n ja MLL:n kanssa.

Oletko viettänyt lapsuutesi niukkuuden keskellä? Millaista elämäsi oli ja millaisia ajatuksia se on sinussa herättänyt? Onko lapsena koettu vähävaraisuus vaikuttanut nykyiseen elämäntilanteeseesi, kuten esimerkiksi terveyteen, työkykyyn tai opiskeluun?

Lisäksi olemme kiinnostuneita siitä, jos esimerkiksi perheesi joululahjat ovat jääneet ostamatta tai kotitaloutesi ruokabudjetti on ollut äärimmäisen tiukka? Onko koronapandemia lisännyt perheesi taloudellisia vaikeuksia? Kerro meille kokemuksistasi ja miltä se on tuntunut.

Etsimme myös tarinoita, joilla on iloinen loppu. Kerro meille keneltä sait apua tai miten nousit jaloillesi taloudellisesta kuopasta. Oletko itse laittanut hyvän kiertämään?

Voit lähettää tarinasi oheisella lomakkeella. Olemme yhteydessä osaan tarinoiden lähettäjistä, joten jätäthän meille myös puhelinnumerosi.