Hyppää pääsisältöön

YleX

YleX:n musiikkitoimittaja Anne Lainto istumassa lattialla.

YleX:llä aloittaa uusi rock-musiikin ohjelma joulukuussa – juontajana pitkän linjan musiikkitoimittaja Anne Lainto

Anne Lainto <3 Rock -ohjelma Yle Areenassa 9. joulukuuta alkaen!

Vuodelta 2021
YleX tiedottaa

YleX:llä aloittaa joulukuussa uusi rockiin keskittyvä ohjelma, jota luotsaa kanavan musiikkitoimittaja Anne Lainto! 

– Rock on elämäni ensimmäinen rakkaus ja ilman sitä en olisi ikinä päätynyt tähän missä olen. Opettelin aikoinani soittamaan kitaraakin sen takia, että ymmärtäisin, mikä teki esimerkiksi Jimi Hendrixistä hyvän kitaristin.

Lainto juontaa tällä hetkellä myös Uuden musiikin X -ohjelmaa ja YleX:n Kohupodi-podcastia.

Kanavapäällikkö Hanne Kautto uskoo ohjelman olevan tervetullut tuulahdus rock-skeneen.

– Anne on kahdesti palkittu Vuoden toimittaja, joka suhtautuu intohimoisesti musiikkiin. Luvassa on ammattimaisesti toimitettu, raikas rock-ohjelma, jossa esitellään parhaat ja kiinnostavimmat uudet biisit, Kautto toteaa.

Ohjelmassa yleisö pääsee kertomaan omia keikkaraporttejaan ja vinkkaamaan uusista biiseistä sekä artisteista. Lainnon mukaan ohjelmassa ravistellaan myös perinteistä tapaa tehdä rock-journalismia. 

– Olen aina ihmetellyt, miksi rock-musiikki koetaan miesten jutuksi. Rock-journalismia tehdään usein miesten toimesta muille miehille, vaikka suuri osa yleisöstä on naisia. Haluan ravistella näitä perinteitä ja tehdä tätä ohjelmaa kaikille - sukupuolesta riippumatta.

Rock ei ole enää pelkkää kitaran, rumpujen ja basson jytkettä, vaan genrerajat paukkuvat enemmän kuin koskaan, Lainto lupaa.

Anne Lainto <3 Rock -ohjelman uusin jakso torstaisin Yle Areenassa 9. joulukuuta alkaen. Ohjelmaa voit seurata suorana myös torstai-iltaisin klo 20–22.

Yhteydenotot: Tuottaja Roberto Rodriguez, roberto.rodriguez@yle.fi