Hyppää pääsisältöön

YleX

Viivi debytoi The Voice Kidsissä ja laulaa nyt isoja pophittejä: "Ei kaikki ihmiset aina halua sun parasta, se on pitänyt oppia"

Vuodelta 2021
Viivi webbikamerakuvassa, ympärillä grafiikkaa.
Kuva: Pinja Porvari / YleX Grafiikka: Niko Sveins

22-vuotias Viivi kuuntelee salaa Yötä. YleX Työhaastattelussa selvitetään vaikeilla ja yllättävillä kysymyksillä, millaisia kotimaiset artistit oikeasti ovat.

Etunimellään musiikkia tekevä Viivi Korhonen tervehtii työhaastattelun alussa ja alkaa heti kerrata päivänsä kulkua: “Olen juossut ympäri apteekkeja etsimässä kaikenlaisia viilennysmetodeja”. Aamulla hän on polttanut kiireessä kihartimella kaulaansa jäljen. 22-vuotias artisti asettaa ihoa rauhoittavan geelin pöydälle.

Nimimerkkisi somessa on viivilrockyou. Kuvaile itseäsi kolmella Queenin biisillä.

– Odotas, just katsoin Bohemian Rhapsody -leffan. Saanko vähän luntata puhelimesta, kun niillä on niin paljon hittejä? Don’t Stop Me Now totta kai, We Will Rock You for obvious reasons. Under Pressure voisi olla aika hyvä, koska kiidän joka paikasta joka paikkaan. Tällä hetkellä elämässä on aika paljon kaikenlaista.

Mitä olet oppinut viimeksi työsi kautta?

– Meillä oli bänditreenit pari viikkoa sitten ja mulle neuvottiin miten kieritetään johto oikein, että kun sen avaa niin se ei mene solmuun. Se piti tehdä jossain kasisilmukassa ja toinen pää kierittää jotenkin. En siis vielä oppinut sitä, mutta siitä neuvottiin.

Laulat hittikappaleessasi “mä oon sekasin ku USA”. Kumman ongelman ratkaisisit, Yhdysvaltojen vai omasi?

– Aijai poliittinen kysymys. Tuntuu, että 22-vuotias Viivi Suomesta ei ehkä pystyisi USA:n ongelmia ratkaisemaan, itsekseen ainakaan. Olen kyllä perillä siitä, mitä maailmalla tapahtuu, mutta tuntuu, että jos puhuisin niistä enemmän, niin täytyisi tietää niistä vielä enemmän. Mutta olisihan omat ongelmat aina kiva ratkoa.

Mistä nautit salaa?

– Tykkään kuunnella rokkia aika paljon, esimerkiksi Yötä. Yhdessä vaiheessa kuuntelin tosi paljon Five Finger Death Punchia.

Mikä on viimeisin huono päätöksesi artistina?

– Varmaan se, että on ottanut vähän liikaa kaikkea. On vaikeaa olla kahdessa paikassa samaan aikaan. Piti tätäkin haastattelua siirtää.

Toimit kesällä pääosan dubbaajana villihevosesta kertovassa elokuvassa Spirit – Kesyttämätön. Kuinka monta hevosvideota katsoit kun valmistauduit rooliisi?

– Muutamia. Mun piti tehdä testinauhoituksessa sellaisia ääniä, että nousisin hevosen selkään. En ole ikinä ratsastanut kunnolla, niin oli vähän vaikeaa kuvitella, että mitä ääniä silloin päästät. Koitin harjoitella sitä himassa, kuvittelin, että menisin jonkin ison aidan yli.

Kuinka huonosti reagoit saamaasi kritiikkiin?

– Totta kai trollit ovat erikseen, mutta kritiikki on kyllä oikeasti tosi tervetullutta. Itsekin ajattelen, että aina voi tehdä asiat vähän paremmin.

Julkaiset Tiktok-tililläsi laulamiasi cover-videoita. Mistä kappaleesta et tekisi coveria mistään hinnasta?

– Tämä on helppo: Eminemin Rap God. Rakastan kyllä Eminemiä ja ylipäätään räppiä, mutta en ikinä pystyisi sellaiseen suoritukseen. Se olisi pelkkää sössötystä.

Mitä kehittäisit itsessäsi?

– Koen olevani tosi järjestelmällinen ihminen, kaikki on aina puhelimen kalenterissa. Tiedän mitä on milloinkin, mutta sitten kun on vaikka kahdeltatoista joku juttu, niin alan valmistautumaan aina vähän liian myöhään. Voisin herätä aikaisemmin ja sitten ei ehkä tarvitsisi polttaa kaulaa kihartimella aamuisin.

Kilpailit vuonna 2013 The Voice Kids -ohjelmassa Elastisen tiimissä ja tulit toiseksi. Antoiko Elastinen siis kelvottomia vinkkejä?

– Haha. Ei missään nimessä. Hän antoi tosi hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen, mitkä boostasivat tekemistäni. [Elastinen] puhui paljon siitä, että kävi kisassa miten kävi, niin tie on auki.

Miksi meidän pitäisi kuunnella sinua?

– Onnistuttiin saamaan mun biiseihin oikea tunne, että niihin on helppo samaistua.

Kuinka hyväuskoinen olet asteikolla 1–5? Minkä suhteen?

– Joku 3,5. Olen aina ollut sellainen, että oletan ihmisistä tosi paljon hyvää. Ei kaikki ihmiset aina halua sun parasta. Se on pitänyt oppia.

Mitä häpeät myöntää?

– Olen ihmisenä aika avoin kirja. Jos teen virheitä elämässä, koska kaikkihan niitä välillä tekee, niin sitten pitää vaan ownata ne asiat. Olen Pepsi Max -addikti. Sitä mä ehkä ihan vähän häpeän, koska mun hampaat kärsivät siitä. Mutta en kyllä kauheasti tunne häpeää.

Viimeisimmät singlesi ovat pärjänneet erittäin hyvin striimaus- ja radiolistoilla. Tuorein kappaleesi Hyväuskoinen meni ykköseksi Spotifyssa ja Youtubessa. Koskahan päähäsi nousee kusi?

– En aidosti usko, että nousee. Perheessäni on jo sellainen meininki, että se on aika mahdotonta. Meidän perhe on aina ollut tosi läheinen ja heiltä tulee se suora palaute. Se on siis tosi hyvä juttu, koska jos mulla nyt vaikka nousisikin kusi päähän, niin he kyllä palauttaisivat minut nopeasti takaisin sieltä. 

– Uskon, ettei siitä ole mitään hyötyä jos alan nyt leijumaan pilvissä, se vaan hidastaa tekemistäni. Totta kai saa olla ylpeä omista jutuistaan, olen tosi ylpeä itsestäni, mutta se on sitten vähän eri asia.

Haluatko loppuun kysyä meiltä jotain?

– Niin sainko tämän paikan?

Kiitos ajastasi. Olemme sinuun yhteydessä.