Hyppää pääsisältöön

YleX

Naurumaratonin 2021 loppukuva.

YleX Aamun Vikin ja Köpin vuoden 2021 Naurumaratonin aikana kerättiin yli 413 000 euroa hyväntekeväisyyteen!

42 tunnin mittainen maraton huipentui tuliseen spektaakkeliin perjantaina keskiyöllä.

Vuodelta 2021
YleX tiedottaa

YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilän ja Juuso "Köpi" Kallion juontaman Naurumaratonin aikana kerättiin rahaa pitkäkestoiseen kehitysyhteistyöhön maailman lapsille peräti 413 000 euroa! Tempaus oli osa hyväntekeväisyystapahtuma Nenäpäivää.

Naurumaraton täytti tänä vuonna viisi vuotta, jonka kunniaksi lähetyksessä juhlittiin muun muassa lasten syntymäpäivien ja kasvomaalausten muodossa.

Lisäksi tatuointiyllätys vietiin täysin uudelle tasolle ikuistamalla Vikin ja Köpin kuva niin arpaonnen suosiman kuulijan kuin juontajienkin ihoon.

Molemmat juontajat päätyivät ottamaan kuvan takapuoleensa, puolestaan oululainen Heidi Luoma otti kuvan vasempaan käsivarteensa.

– Siellä se nyt on, pyllyssä tatska mullakin. Onpa hienoa, Viki kommentoi selkkausta studiossa.

Lähetys starttasi menneenä torstaina kello kuusi ja päättyi perjantaina keskiyöllä.

YleX:n Viki ja Köpi leikkivät peili-peliä vierailevien lasten kanssa Naurumaratonissa.
Kuvateksti Naurumaratonin kunniaksi järjestetyt syntymäpäivät alkoivat Squid Game -sarjan inspiroimalla peilileikillä perjantaina.
Kuva: Raine Laaksonen/YleX

42 tuntiin mahtui liuta vieraita ja yllätysnumeroita. Vikin ja Köpin tykönä kävi pitkä rivi suosikkiartisteja Sannista ja Abreusta Jesse Markiniin sekä JVG:hen.

Haastatteluiden lisäksi YleX Aamun juontajat suorittivat yllätyslaatikoista tulleita haasteita. Torstaina Pikku G hieroi juontajien kasvolihaksia ja YleX:n Anne Lainto löysi juontajakaksikolle uuden ystävän. Taas perjantaina musiikkitoimittaja Katri Norrlin ilmaantui lähetykseen videoteitse yllättävän agenttitehtävän muodossa.

Köpi Naurumaratonissa 2021.
Kuvateksti YleX:n Anne Lainto luotsasi uuden ystävän etsintää torstaina iltapäivällä.
Kuva: Raine Laaksonen / YleX

Kuulijoille tarjottiin extraherkkua aina jonkin rahankeruumerkkipaalun ylittyessä. Lähetyksessä esiteltiin muun muassa uusi Keijopop-kappale musiikkivideoineen.

Viimeisinä tunteina myös juontajien äidit tulivat vierailulle.

Viki ja Köpi halaamassa äitejään.
Kuva: Nelli Kenttä / YleX

Loppuhuipennuksena jättimäiselle keräyssummalle päätettiin tehdä jotain yhtä suureellista - nimittäin sytyttää juontajat tuleen!

Monsterimainen maratonlähetys vaati juontajilta kestävyysurheilijamaista kuntoa. Jääkö viides maraton viimeiseksi?

– Aina tää on pikkasen vaikeempaa kuin edellisenä vuonna, mutta onnistumiset ja mahtava fiilis, mitä tästä saa jeesaa todella paljon ja saa jaksamaan vaikeinakin hetkinä, Viki kommentoi lähetyksen lopputunnelmia.

– Pää on nyt aika tyhjä. Ihmisissä on hirveä voima, kun päätetään yhdessä tehdä asioita hyvän asian puolesta. Kiitollinen olo, Köpi summasi.

Naurumaraton on osa hyväntekeväisyystapahtuma Nenäpäivää, jossa kerätyillä lahjoituksilla tuetaan maailmalla lasten koulutusta, terveyttä, turvaa ja ravinnonsaantia.

Avun vie perille yhdeksän suomalaista järjestöä: SASK, Plan, Punainen risti, Unicef, Kirkon Ulkomaanapu, Fida, Pelastakaa Lapset, Solidaarisuus ja Suomen Lähetysseura.

Viime vuonna rahaa kerättiin yli 314 200 euroa. Naurumaraton on palkittu tähän asti kahdella Kultaisella Venlalla. Koko 42-tuntisen lähetyksen voit katsoa Yle Areenasta.

YleX Aamu Naurumaraton 2021 - Toista Yle Areenassa

Lisää aiheesta Yle Areenassa