Hyppää pääsisältöön

Kulttuuricocktail

Onko vaatteella väliä, kysyy Meidän Tuukka – osallistu keskusteluun!

Vuodelta 2021
Meidän Tuukka - Toista Yle Areenassa

Kulttuuricocktail Livessä puhutaan muodista. Muodilla on valtava vaikutus ihmisiin ja ympäristöön. Siksi ei ole yhdentekevää, mitä muotimaailmassa tapahtuu. Ekologis-eettisen keskustelun keskellä vaate on nyt superpoliittinen. Onko meillä oikeus puuttua toistemme asusteisiin? Entä voiko muodilla muuttaa maailmaa?

Etenkin naisten kohtaama häirintä verkossa kertoo, kuinka voimakkaasti pukeutumisen kautta halutaan kontrolloida sitä, miltä kenenkin kuuluisi näyttää. Pukeutuminen voi olla tärkeä osa identiteettiä, onko se siis yksityisasia?

Muodin oletetaan kuitenkin ottavan kantaa ja reagoivan ajan henkeen. Muoti voi sanella tulevaisuutta, vaatteet voivat aloittaa hiljaisia vallankumouksia. Aikanaan housut naisten päällä oli radikaali ele – kunnes maailma muuttui.

Ekologisuus on ajan läpitunkeva teema, mutta voiko muotiteollisuus koskaan olla täysin vastuullista?

Mitä sinä ajattelet? Onko vaatteella väliä?

Keskustelu muodista jatkuu illalla klo 20.00 Kulttuuricocktail Livessä Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Vieraina ovat muotisuunnittelija Ervin Latimer ja stylisti Claudia Cifu. Lähetyksessä nähdään myös toimittaja-muotivaikuttaja Ina Mikkola.

Meidän Tuukka on toimittaja Tuukka Pasasen hahmo Kulttuuricocktail Live -ohjelmassa.

Osallistu keskusteluun!

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Keskustelu