Hyppää pääsisältöön

Askartelu ja käsityöt

Miltä sinun joulukorttisi näyttävät tänä vuonna – lähetä kuva joulukorttiaskartelustasi Strömsöhön

Vuodelta 2021
Kolme henkilöä.
Kuva: Marika Lytts-Råholm/Yle

Jollekin joulukorttien askarteleminen on perinne. Kortin näprääminen vie hiukan aikaa, mutta vastaavasti siitä tulee ainutlaatuinen. Toiset ovat siirtyneet tehokkaampaan, virtuaaliseen joulutervehdykseen – klikkaus vain, niin halukkaat saavat sen nähdäkseen. Ei ehkä yhtä henkilökohtaista, mutta ajatus kai on tärkein.

Vielä 1980-luvun lopussa suomalaiset lähettivät 50 miljoonaa joulukorttia, mutta nyt luku on puolet pienempi. Tilastojen mukaan joulukortit ovat siis olleet harvemmassa viime vuosikymmeninä.

Tilastoista huolimatta kaikista on kuitenkin mukavaa saada joulukortti, jopa niistä, jotka eivät itse lähetä joulukortteja. Ja jos joskus saa oikean, kotitekoisen ja käsin kirjoitetun joulukortin kirjekuoressa – silloin vasta yllättyy.

Jos et ole vuosiin askarrellut joulukortteja tai sinun on jostain syystä vaikea keksiä hyvää ideaa, niin löydät inspiraatiota TÄÄLTÄ.

Kaksi miestä pöydän ääressä.
Kuva: Marika Lytts-Råholm/Yle

Kaiva esiin sisäinen askartelijasi ja yllätä

Joulukorttien tekeminen itse on hieno perinne, jota kannattaa jatkaa. Kortteja ei tarvitse tehdä monta, vain kaikkein tärkeimmille ihmisille, ja ne voi tehdä yhdessä muiden kanssa glögilasillisen ääressä.

Nyt on aika kaivaa esiin sisälläsi asuva askartelija, askartelulaatikko ja glögilasi ja yllättää niin itsesi kuin joku muu itse tehdyllä joulukortilla.

Askarteluvälineitä.
Kuva: Marika Lytts-Råholm/Yle

Lähetä kuva joulukortistasi Strömsöhön

Strömsö ottaa mielellään vastaan kuvia sekä askartelijoista että joulukorteista. Julkaisemme mahdollisimman monia niistä somessa ja verkkosivuillamme yle.fi/stromso.

Lähetä kuvasi numeroon 044 423 5085 tai sähköpostitse stromso@yle.fi. Meidät löydät myös WhatsAppista. Toivomme, että käytät hashtagia #strömsöjulkort.

Haluamme kuvasi 13.12.2021 mennessä.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä