Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen vuosi 2022: Ensimmäiset aluevaalit, Pekingin olympialaiset ja Pikku Kakkosen kesäkiertue

Vuodelta 2021
Päivitetty 17.11.2021 12:36.
Nainen kuuntelee kuulokkeilla ulkoilmassa.
Kuvateksti Yle tarjoaa vuoden 2022 aikana muun muassa lisää podcasteja.
Kuva: Laura Mainiemi / Yle

Yle jatkaa voimakkaasti Yle Areenan ja Yle-palvelun kehittämistä. Televisiossa ja radiossa yhtiö panostaa yhteisöllisyyttä lisääviin kokemuksiin, ja myös podcast-tarjontaa lisätään.

“Yle on suomalaisten oma. Haluamme tarjota parasta julkisen palvelun mediasisältöä ja vahvistaa edelleen sidettämme erilaisiin suomalaisiin. Rakastettu Yle Areena on yksi vuoden 2022 kehittämisen painopisteistä. Yhä kovenevassa kansainvälisten suoratoistopalvelujen kilpailussa haluamme pitää Areenan tarjonnan monipuolisena, ja vahvistamme myös verkon Yle-palvelua kuva ja ääni edellä. Käytännössä kehittäminen tarkoittaa sisältöjen runsautta ja moninaisuutta sekä palveluiden toiminnallisuuden ja henkilökohtaisuuden parantamista”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.   

Vuosi 2022 saa heti juhlakauden jälkeen tammikuussa vauhdikkaan startin, kun Suomessa järjestetään ensimmäiset aluevaalit. Yle nostaa vaalien aiheet ja teemat näkyviksi ja vaalipalvelun ja -seurannan moderni toteutus tehdään laajasti suomeksi ja ruotsiksi. Yle tekee nyt myös aiempaa enemmän vaaliyhteistyötä kaupallisen median kumppaneiden kanssa. Räätälöityjen vaalikoneiden lisäksi Yle tarjoaa tulospalvelua HSS Median lehdille.

Tavoite on, että suomalaiset kiinnostuvat tärkeiden vaalien teemoista. Aluevaaleissa Ylellä on iso vastuu tehdä kansalaisille selväksi se, mistä näissä historiallisissa vaaleissa on kysymys.

Kulttuuria ja urheilua moneen makuun

Moninaista, kotimaista draamatarjontaa vahvistetaan. Vuoden 2022 aikana Yle Areenan valikoimaa kasvatetaan uusilla draamasarjoilla Transport, Mieheni vaimo ja Zone-B. Lisäksi kiitetty Paratiisi-sarja saa jatkoa. Ennätyksellisen suosituksi noussutta audiodraamaa on luvassa myös ensi kesänä.

Dokumentteja tehdään ja hankitaan merkittävä määrä. Samoin Yle Areenan realityohjelmistoa täydennetään uutuuksilla sekä muun muassa supersuosittujen Eränkävijöiden, Sohvaperunoiden, Au pairien ja Skärgårdens hjältar (Saariston sankarit) -sarjojen uusilla kausilla. Ihana Strömsö täyttää 20 vuotta ja luvassa on yllätyksiä sekä erikoislähetyksiä. Podcast-sisältöjä tulee lisää sekä Yle Puheen että Yle Areenan tarjontaan. 

Lapset ja nuoret ovat edelleen avainasemassa, kun koululaisten ja nuorten tarjontaa lisätään. Pikku Kakkonen toteuttaa vuoden aikana kesäkiertueen kymmenellä paikkakunnalla. Kiertue tehdään yhteistyössä Mannerheimin lastensuojeluliiton kanssa. BUU-klubben juhlii 25 vuotta helmikuussa ja tunnetut lastenkirjat Vesta-Linneasta heräävät keväällä henkiin koko perheen suomenruotsalaisessa draamasarjassa.

Urheiluvuoden suurtapahtumista on luvassa muun muassa Pekingin olympiakisat, jalkapallon miesten MM-kisat sekä naisten EM-kisat. Olympialaisten esittämisessä Yle tekee yhteistyötä Discoveryn kanssa, ja jalkapallossa kumppani on MTV.   

Yle panostaa vuonna 2022 myös kotimaisen luovan alan, kulttuurin ja osaamisen vientiin sekä kansainvälisen menestyksen tukemiseen ja media-alan kehittämiseen.  

Pohjoisvisio-yhteistyö laajenee nyt äänisisältöihin. Sen myötä myös muille pohjoismaisille yleisradioyhtiöille tarjotaan suomen- ja ruotsinkielisiä podcasteja. Myös tänä vuonna yhdessä Erätauko-säätiön ja useiden kumppaneiden kanssa käynnistetty Hyvin sanottu – Bra sagt -hanke lupaa uusia tekoja suomalaisen keskustelukulttuurin vahvistamiseen.  

Ylen hallitus hyväksyi yhtiön toimintasuunnitelman vuodelle 2022 kokouksessaan 17.11.2021.

Sisältö muilla kielillä