Haluaisitko oppia koristelemaan kakkuja? Kokeneen harrastajaleipurin Anna Nguyenin vinkeillä onnistut

Anna Nguyen on ollut innokas harrastajaleipuri teini-ikäisestä lähtien. Hän saa inspiraatiota muun muassa muilta Instagram-leipureilta ja julkaisee kuvia kakkuluomuksistaan Instagram-tilillä @bakewise_.
Viime vuosina Anna on intoillut etenkin drip cake- eli valumakakuista. Niissä kakun päälle valutetaan ganachea, kermasta ja suklaasta tehtyä seosta. Valumat muodostavat siis kakun koristelun.
Anna on harjoitellut kovasti saadakseen työhön oikeanlaisen tuntuman. Koristelun voi tehdä kaikkiin kuorrutettuihin kakkuihin. Annan versiossa käytetään oluella maustettua kakkupohjaa.
Annan koristeluvinkit löydät artikkelin lopusta.
Suklaakakku tummasta oluesta
Ainekset, 12–14 annosta:
2 ½ dl tummaa olutta
250 g suolaamatonta voita
1 ¾ dl kaakaojauhetta
4 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
1 tl valkoviinietikkaa
4 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
Tee näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin pala.
2. Lämmitä olutta ja voita varovasti kattilassa, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Vatkaa kananmunat, maito ja valkoviinietikka vispilällä kannussa tai kulhossa ja kaada seos kattilaan.
3. Siivilöi loput ainekset isoon kulhoon tai yleiskoneeseen. Kaada joukkoon olutseos koko ajan sähkövatkaimella tai yleiskoneen vatkaimella matalalla nopeudella vatkaten. Kaavi taikina kulhon reunoilta ja jatka vatkaamista, kunnes taikina on tasaista.
4. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista kakkupohjaa uunissa 45 minuuttia, tai kunnes se tuntuu kiinteältä eikä siihen työnnettyyn tikkuun tartu taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle. Anna kakkupohjan jäähtyä täysin ennen kuorrutteen levittämistä.
Kuorrute
Ainekset:
50 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
5 dl tomusokeria
125 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
Tee näin:
1. Kakkupohjan jäähtyessä tee kuorrute. Vatkaa voita ja tomusokeria sähkövatkaimella tai yleiskoneen vatkaimella, kunnes suurimmat voipaakut ovat hävinneet (seos jää vielä jauhoiseksi).
2. Vatkaa joukkoon tuorejuusto matalalla nopeudella ja jatka vatkaamista keskinopeudella, kunnes kuorrute on kevyttä ja kuohkeaa.
3. Siirrä jäähtynyt kakkupohja lautaselle tai kakkulautaselle ja levitä sen päälle kuorrute. Jos sinulla on pyörivä kakkualusta, kuorrute on helpompi levittää tasaisesti pyörittämällä kakkua alustan päällä. Jos haluat koristella kakun, voit siivilöidä pinnalle hieman kaakaojauhetta.
Ganache
Ainekset:
100 g leivontaan tarkoitettua tummaa suklaata
1 dl kermaa
vadelmia tai muita marjoja koristeeksi
Tee näin:
1. Pilko suklaa mahdollisimman pieniksi tasakokoisiksi paloiksi ja laita palat kulhoon.
2. Lämmitä kerma kattilassa. Ota kattila liedeltä juuri, kun kerma on kiehahtamassa, ja kaada kerma suklaapalojen päälle.
3. Odota 1–2 minuuttia ja sekoita sitten tasaiseksi.
4. Odota vielä 5–10 minuuttia, kunnes ganache on huoneenlämpöistä.
5. Valuta ganache kakun päälle joko teelusikkaa tai pursotinpussia käyttäen.
6. Viimeistele kakku vadelmilla tai muilla marjoilla.
Annan valutusvinkit
Voit harjoitella valumien tekemistä juomalasin sisäpuolelle ennen kakun koristelua.
Muista, että kakun on oltava jääkaappikylmä ennen valumien tekemistä. Muutoin ganache sulaa.
Ganachen koostumus vaikuttaa merkittävästi onnistumiseen. Jos ganache on liian löysää, lisää seokseen suklaata. Jos se on liian jämäkkää, kuumenna lisää kermaa.
Älä luovuta ensimmäisen yrityksen jälkeen. Kestää aikansa saavuttaa täydellinen lopputulos. Kun tekniikan sitten oppii, valumien tekeminen sujuu nopeasti.
Kakkupohjan resepti on peräisin Tarek Maloufin kirjasta The Hummingbird Bakery cake cays.