Hyppää pääsisältöön

Ylen näkökulmat

Jonna Ferm: Yle Areena on Ylen podcastien koti

Vuodelta 2021
Radio Suomen ohjelmapäälikkö Jonna Ferm Helsingissä
Kuva: Pekka Tynell / Yle

Yle julkaisee podcastinsa jatkossa Yle Areenassa. Muutos selkeyttää kuuntelijoiden arkea.

Mistä tunnistaa menestyvän suoratoistopalvelun? Timantinkovasta sisällöstä. Se, jolla on kiinnostavimmat sisällöt, menestyy. Tämä pätee niin video- kuin audiosisältöön.

Yle Areenaan satsaaminen on yksi Ylen menestyksen edellytys. Yle Areenasta on siis löydyttävä laadukasta sisältöä sekä audio- että videomuodossa, jotta palvelu voi menestyä.

Näistä syistä Ylen podcastit siirtyvät kuunneltavaksi Yle Areenaan loppuvuoden 2021 aikana. Tämä tarkoittaa, että jatkossa julkaisemme aiempaa vähemmän podcasteja ulkopuolisilla alustoilla kuten Spotifyssa.

Yle Areena on siis jatkossa Ylen podcastien koti, josta löytää aina uutta kuunneltavaa. 

― Jonna Ferm

Muutamat valikoidut suomenkieliset podcastit jatkavat kuitenkin myös ulkopuolisissa palveluissa. Näiden tarkoitus on tuoda kuulijoita Yle Areenaan. Ne tavoittavat myös yleisöä, jota Yle ei välttämättä omilta alustoiltaan tavoita.

Linjaus on puhtaasti Ylen strategian mukainen: “Yle julkaisee sisältönsä ensisijaisesti omilla alustoillaan. Kolmansien osapuolten alustoja voidaan käyttää harkiten silloin, jos tavoitamme sieltä yleisöjä, joita emme Ylen alustoilta tavoita.”

Kaikki Ylen podcastit löytää jatkossa siis vaivattomimmin Yle Areenasta. Se selkiyttää kuuntelijoiden arkea ja samalla tutustuttaa kuuntelijoita Ylen laajaan audiotarjontaan.

Jonna Ferm
radio- ja audiopäällikkö, Yle

Keskustelu