Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Osallistu matkamuistojen iltaan!

Päivitetty 01.12.2021 09:30.
Olli palaamassa reissulta matkamuistojen kera.

Kerro rakkaimman matkamuistosi tarina!

Mitä jää kun reissu on tehty, rusketus haalistunut, ja luottokorttilaskut kuitattu? No ainakin matkamuistot, jököttäen hyllyssä ja muistuttaen onnenhetkistä kaukana kotoa.

Millainen on hyvä matkamuisto? Usein satsataan kansallisia erityispiirteitä esittelevään, käsimatkatavaroihin mahtuvaan esineeseen. Krääsää on tarjolla, samoin paikallista korkeatasoista käsityötä. Helppo saatavuus voi painaa vaakakupissa - lähtevien lentojen terminaalista on hankittu monet memorabiliat, viimeiset Seutulan R-kiskalta.

Parhailla matkamuistoilla on kuitenkin tarina. Ehkä sen hankkimiseen liittyi jotain erikoista. Se saattaa muistuttaa kavereista, joiden kanssa ei enää reissata, tai elämänvaiheesta jota ei enää saa takaisin. Tai ehkä saakin; ota muistoesine käteesi ja nuorrut 20 vuotta tai kiloa, Hankasalmi muuttuu Havaijiksi, lapset ovat taas pieniä ja markat käypää valuuttaa. Sitten ovat vielä ne ällistyttävän käyttökelpoiset esineet, joita ilman ei arjessa pärjää. Mistä lie hommattu, jostain reissusta kai….

Kerro minulle tarina mieluisimmasta matkamuistostasi! Minne päin maailmaa se meidät vie, missä olosuhteissa hankittiin, miksi yhä pidät sitä arvossa? Maailman ympäri Havaijilta Hankasalmelle kuljetaan Matkamuistojen illassa Radio Suomessa tiistaina klo 18. Ohjelman toimittaa Olli “käkikello Sveitsin tullissa” Haapakangas.

Kuuntele: Matkamuistojen ilta, osa 1
Kuuntele: Matkamuistojen ilta, osa 2

Muokattu 1.12.2021: Lomake poistettu ja kuuntelulinkit lisätty.