Hyppää pääsisältöön

Ruoka ja juoma

Ketsuppi ottaa revanssin – Ellan kanelilla ja oluella maustettu kotitekoinen ketsuppi nostaa tylsän tomaattikastikkeen uusiin korkeuksiin

Ketsuppia kulhossa ruokapöydällä

Tee arkiruoasta ylellinen ihanalla kotitekoisella ketsupilla. Paprika ja kaneli lisäävät tomaattikastikkeen makeutta luontaisesti ilman, että joukkoon olisi lisättävä suuria määriä sokeria. Tee iso annos ja anna syötävä lahja, jota arvostetaan.

Tomaatti ja kaneli ovat varma makupari. Koska syömme kanelia enimmäkseen makeissa yhteyksissä, aivomme tulkitsevat sen makeaksi mauksi. Tästä syystä kaneli soveltuu erityisen hyvin ketsuppiin. Chili ja loraus ale-olutta antavat tälle tomaattikastikkeelle lisää ponnekkuutta ja syvyyttä.

Ellan kotitekoinen ketsuppi

Ainekset:

1 kg luomutomaatteja

1 punasipuli

1 keltasipuli

2 luomupaprikaa

1 punainen chili

1 dl tummaa alea

1 dl punaviinietikkaa

3 rkl fariinisokeria

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl suolaa

1 kanelitanko

1 tl kanelia

1 tl mustapippuria

Tee näin:

  1. Kalttaa tomaatit, poista kanta ja leikkaa malto reiluiksi paloiksi.

  2. Kuori sipulit, poista paprikoista ja chilistä siemenet ja silppua ne.

  3. Laita kasvikset, ale, punaviinietikka, fariinisokeri, tomaattipyree, suola ja kanelitanko paksupohjaiseen kattilaan.

  4. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, lisää loppupuolella joukkoon kaneli ja mustapippuri.

  5. Soseuta ketsuppi tehosekoittimessa, jos haluat siitä aivan tasaista, tai jätä se halutessasi karkeaksi.

  6. Kaada ketsuppi puhtaisiin tiiviskantisiin lasipurkkeihin ja anna halutessasi lahjaksi.

Ketsuppia lasisessa purkissa ruokapöydällä

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä