Anna arkiruoalle potkua uusilla mauilla – mausta bolognesekastikkeesi kardemummalla
Ellan bolognesekastike saa erikoisen säväyksen kardemummasta. Tarvitaan vain pieni määrä tätä hallitsevaa maustetta, ja ruoka maistuu aivan erilaiselta.
On hauskaa haastaa makunystyröitään maustamalla ”tavallisia” ruokia uusilla tavoin, ja se on myös hyvä tapa antaa vauhtia mielikuvitukselle. Jos tuomme tuttuihin arkiruokiimme pientä twistiä, saamme hieman enemmän vaihtuvuutta maustehyllyyn.
Kardemumma on tavallinen mauste intialaisessa ruoanlaitossa, mutta tässä se tuo vain hienoisen uuden vivahteen.
Tarjoa Ellan bolognesekastike kanelilla ja oluella maustetun kotitekoisen ketsupin ja värikkään neilikkaisen puolukkajuoman kanssa.
Pasta bolognese kardemummalla
Ainekset, noin 8 annosta:
1 porkkana
1 punainen chili
1 iso keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 kg naudan jauhelihaa tai kasvisjauhelihaa
2 prk yrttitomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
1–2 dl vettä
2 rkl tomaattipyreetä
1–2 tl kardemumma
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
kuivattua oreganoa
basilikaa
raastettua kypsytettyä juustoa
Tee näin:
Kuori ja raasta porkkana. Poista chilistä siemenet ja silppua malto. Silppua keltasipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota keltasipuli- ja valkosipulisilppu tilkassa öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattimurska, punaviini, vesi, tomaattipyree ja kardemumma.
Anna kastikkeen hautua, jotta maut voimistuvat, ja mausta suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja kuivatulla oreganolla makusi mukaan.
Keitä lisukkeeksi lempipastaasi. Ripota päälle basilikaa, vastajauhettua mustapippuria ja raastettua kypsytettyä juustoa. Ota yli jäänyt ruoka evääksi tai pakasta myöhempään käyttöä varten.