Hyppää pääsisältöön

Oppiminen

“Älä osta mitään turhaa paskaa”, on toimittaja Julia Thurénin hokema Black Fridayn alla – mutta mitä turha kuluttaminen oikeastaan on?

Vuodelta 2021
Toimittaja Julia Thurén istuu lattialla raidallisessa mekossa.
Kuva: Ylen Kuvapalvelu / Johanna Kannasmaa

Älä osta mitään turhaa -chatissa keskustellaan tänään kuluttamisesta.

Chatissa yleisön kanssa keskustelevat toimittaja Julia Thurén ja näyttelijä ja sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid. Keskusteluun tuovat käytännönläheistä asiantuntemusta Marttojen Salka Orivuori ja Joutsenmerkin Minna Kinnari.

Miksi rahasta ja kuluttamisesta kannattaa puhua – ja miten siitä kannattaa puhua?

Jos laitan päähän kulutuskriittiset silmälasit, tuleeko elämästäni jopa kivempaa?

Ja onko tällainen keskustelu vain keskiluokkaista piiperrystä vai voiko sillä muuttaa maailmaa?

Huomenna on Black Friday ja kaikkialla kehotetaan ostamaan lisää tavaraa kuin viimeistä päivää. Eikä ostaminen tietenkään aina mikään paha juttu ole, päinvastoin. Karu totuus on kuitenkin se, että suomalaiset kuluttavat tällä hetkellä neljän maapallon verran.

– Jokaisella pitää olla oikeus osallistua keskusteluun siitä, miten rakennamme yhdessä parempaa tulevaisuutta, Thurén sanoo.

Mietitään tätä yhdessä täällä tänään – tervetuloa Älä osta mitään turhaa -chat iltaan!
Lisää aiheesta:
Melkein kaikki rahasta: Älä osta mitään turhaa paskaa

Melkein kaikki rahasta -podcastin kolmas kausi porautuu syvälle kuluttamiseen. Ensimmäisessä jaksossa Julia Thurén ja toimittaja ja ohjaaja Susani Mahadura keskustelevat kuluttamisheräämisestä. Mahaduran silmät aukenivat Verta, hikeä ja t-paitoja -ohjelman kuvauksissa Myanmarissa.