Hyppää pääsisältöön

Ohjelmavinkit

Kuunneltavaa kaikille: Ylen monipuolinen audiotarjonta laajenee

Vuodelta 2021
Päivitetty 13.12.2021 15:56.
Nainen kuuntelee kuulokkeilla.
Kuva: Laura Mainiemi / Yle

Politiikkaradio, Ruben Stiller ja muut Yle Puheesta tutut suosikit kuuluvat vuodenvaihteen jälkeen Yle Radio 1:ssä. Kevään mittaan Yle Areenan podcast-tarjonta laajenee.

Yle Radio 1:n asiapuhetarjonta vahvistuu

Moni suosikkiohjelma kuuluu jatkossa uudella taajuudella, kun tutut yhteiskuntaan ja kulttuuriin liittyvät ohjelmat vahvistavat Yle Radio 1:n tarjontaa. Yle Radio 1:n ohjelmisto myös järjestyy osin uusiksi, ja radioon syntyy esimerkiksi tiedetunti. Kanavalta tulee tiedettä ja historiaa viikon jokaisena päivänä klo 12–13.

Politiikkaradio
arkipäivisin 10.1. alkaen Yle Radio 1 klo 13

Politiikkaa on kaikkialla, ja politiikka on meidän kaikkien asia. Uskollisen kuulijakunnan kerännyt Politiikkaradio jatkaa keskusteluja yhteiskunnan kiinnostavista ilmiöistä ja ihmisistä meillä ja maailmalla. Ohjelmaa toimittavat Tapio Pajunen ja Marjo Näkki.

Markus Leikolan totuudet ja todellisuudet
torstaisin 13.1. alkaen Yle Radio 1 klo 12.10

Kirjailija Markus Leikola jatkaa laajojen ilmiöiden pilkkomista valikoituihin siivuihin paneutumalla nyt todeksi kokemiseen. Ohjelmasarjan kussakin jaksossa rakennetaan keskusteluesseetä kahden vieraan kanssa siitä, mikä on totta, mikä ei ja miksi.

Ruben Stiller
perjantaisin 14.1. alkaen Yle Radio 1 klo 10

Ruben Stillerin keskusteluohjelmassa puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista. Ohjelman moniarvoisessa ilmapiirissä ruoditaan ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä.

Kaisa Pulakan aikamatkat
perjantaisin 14.1. alkaen Yle Radio 1 klo 14.30

Toimittaja Kaisa Pulakan aikamatkoilla lennetään sinne tänne nykyisyyden, historian ja tulevaisuuden välillä. Millaisia merkityksiä meille tutut asiat ja ilmiöt ovat historian aikana saaneet? Miten niitä on käsitelty uskomuksissa, taiteessa ja populaarikulttuurissa?

Yle Radio 1:n taajuuksilla kuullaan jatkossa myös tutut suosikit Miia Krause ja Kirja vs. Leffa.

Sormet kännykän näppäimistöllä.
Kuva: Laura Mainiemi / Yle

Yle Areenan audiotarjonta laajenee

Yle Areenasta kuunnellaan yhä enemmän podcasteja ja muita audioita. Yhä useampi haluaa kuunnella sisältöjä silloin, kun se itselle sopii. Yle Areenan audiotarjonta laajeneekin vuoden 2022 aikana.

Riku Rantala: M/S Mystery
Yle Areenassa alkuvuodesta 2022

Toimittaja Riku Rantala on laivamysteerien jäljillä. Laivojen uumeniin ja hyiseen Itämereen on kätketty monta pimeää salaisuutta. Risteilyillä on kadonnut selittämättömästi kymmeniä ihmisiä, useimmat heistä nuoria miehiä. Rantala päätyy tutkimaan tapauksia ja pohtimaan niin suomalaista risteilykulttuuria ja henkirikoksia kuin suomalaista mielenmaisemaa.

Hehku – seksipodcast
Yle Areenassa helmikuussa

Malena Holmström ja Janne Lankoski keskustelevat sängyssä aiheista, joita kaikki miettivät, mutta joista vain harva puhuu. Podcastissa pohditaan niin oman seksuaalisuuden hahmottamista kuin seksiin liittyviä kipukohtia. Tämä podcast tarjoaa suostumuksellista salakuuntelua.

Kupla
Yle Areena 18.1. alkaen viikottain

Kupla jatkaa viikoittaista median, journalismin ja raha-asioiden pöyhimistä. Somet halusivat ensin ääntä, nyt verkkokauppaa, mitä seuraavaksi? Entä pitääkö kulttuurijournalismin olla kulttuurin puolella? Jani Halmeen juontajaparina aloittaa toimittaja Vappu Kaarenoja.

Korjattu 1.12. Markus Leikolan ohjelman nimeä. Päivitetty 13.12. Yle Radio 1:een siirtyviä ohjelmia.