Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Ihastelua, ihmettelyä tai silkkaa puutaheinää – kerro meille millaiseen Suomi-kuvaan olet törmännyt maailmalla

Turisti kävelee kaupunkimaisemassa.

Ovatko ovet avautuneet Suomen passia vilauttamalla vai oletko joutunut kuulemaan juttuja jääkarhuista ja muista erikoisista Suomi-tietouden helmistä? Radio Suomi kerää aiheesta tarinoita itsenäisyyspäivään, kerro omasi.

"Kreetalla, Hanian kaupungin kauppakorttelissa vyökauppias alkoi huudella jo metrien päästä selvällä suomella, että "Hei Suomi-poika, tule ja osta halpa nahkavyö!" Menin ja ostin. Maksaessani kysyin kauppiaalta, mistä hän tiesi minun olevan suomalainen. Hän katsoi minua silmiin ja totesi: "Hajusta." Menin niin hämilleni, että en edes katsellut ostostani tarkemmin ja vasta kotona tajusin, että nahkainen vyö olikin ehtaa muovia."

Suomalaisuus voi maailmalla osoittautua siunaukseksi tai huvittavienkin ennakkokäsitysten lähteeksi. Onko sinulla kokemuksia siitä, millaista on olla suomalainen ulkomailla? Onko suomalaisuus antanut aihetta ylpeyteen vai onko poskiasi joskus maailmalla kuumottanut silkasta myötähäpeästä?

Jaa hauskat ja hurjatkin muistosi muiden Radio Suomen kuuntelijoiden kanssa alla olevalla lomakkeella! Tarinoita suomalaisuudesta ja Suomi-kuvasta kuullaan itsenäisyyspäivänä klo 15 jälkeen.