Hyppää pääsisältöön

YleX

YleX:n uusi sarja tarjoaa ainutlaatuisia esityksiä Suomen kiinnostavimmilta artisteilta

Vuodelta 2021
Päivitetty 08.02.2022 10:46.
Poplaulaja Evelina tummaa taustaa vasten, kuvan päällä teksti YleX Otto.
Kuva: Julius Konttinen

YleX Oton ensimmäisissä jaksoissa on nähty Evelina ja Sexmane sekä Isaac Sene. JVG:n esitys julkaistaan 16. helmikuuta.

Logo missä YleX:n logo ja teksti YleX tiedottaa.

YleX Otto on YleX:n uusi Youtube-kanava ja sarja, joka tarjoaa eksklusiivisia live-esityksiä Suomen kiinnostavimmilta artisteilta. YleX Otto tarjoaa kokemuksellisen matkan uusien sekä jo tunnettujen artistien luovaan maailmaan. Sarjassa pyritään avaamaan julkisten live-keikkojen ja studion yksityisyyden välimaastoa, jonne katsoja harvoin pääsee.

Livevetojen kokonaisuus visuaalisuudesta biisien versiointiin on suunniteltu tiiviisti yhdessä esiintyvän artistin kanssa. Lopputuloksena on noin kolmen biisin keikka ja kokonaisuus, joka sisältää jaksosta riippuen uusia versioita jo tunnetuista kappaleista tai kokonaan uusia toistaiseksi julkaisemattomia kappaleita.

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen huomauttaa, että nykyään kaikki musiikki on kaikkien saatavilla 24/7 ja artistien keikkasetit pitkälti samanlaisia klubeilta festareille.

– Erottuakseen pitää tarjota jotain mitä muualla ei ole saatavilla. Jotain mikä tarjoaa faneille uuden näkökulman artistiin ja hänen maailmaansa tai uusille faneille inspiroivan ensikosketuksen. Näitä asioita on YleX Otto.

Evelina (feat. Ani) - Toista Yle Areenassa

Sarjan ensimmäisissä jaksoissa nähdään Evelina, Isaac Senen ja Sexmanen yhteinen spesiaali sekä JVG.

Evelina kertoo päässeensä toteuttamaan itseään totutun boksin ulkopuolelta. Hänen keikkataltiossa kuultavia versiointejaan ei voi kuulla missään muualla. Jaksossa kuullaan muun muassa uusi sovitus vuosien takaisesta Honey-hitistä.

– YleX Otto oli mulle tosi once in a lifetime -juttu. Missään muualla ei oikein tuu mahdollisuutta tai syytä tehdä omista biiseistä näin erilaisia versioita. Oon tosi iloinen et pääsin tähän mukaan ja vielä starttaamaan koko konseptin.

– Usein jo mun sinkkujen tekovaiheessa tulee mieleen, että biisiin sopisi myös vaikka vähän raskaampi tai sitten taas orgaanisempi tuotanto, mutta ne ei sovi siinä hetkessä siihen omaan juttuun.

Evelina ja Ani laulavat lasiseinän molemmin puolin studiossa.
Kuva: Joanna Tzortzis / Yle

Sarjan ensimmäiset jaksot ohjannut Julius Konttinen kertoo, että alun perin ajatuksena oli luoda korvaaja pandemian myötä peruuntuneille keikoille. Konttinen on ollut suunnittelemassa konseptia yhdessä Henrik Suhosen kanssa.

– Lopulta kävikin niin, että konsepti kasvoi suuremmaksi ja tärkeämmäksi eikä se olekaan enää vain korvaaja vaan oma uudenlainen ja itsenäinen ilmaisumuotonsa.

Konttinen kertoo, että sarjassa tärkeintä on ollut tiivis yhteistyö artistien kanssa. Jokaisesta jaksosta on haluttu omanlaisensa, uusien kappaleiden kanssa keskusteleva teos.

– Kuvauspäivä on tavallaan sen koko pitkän prosessin jäävuoren huippu, jota kohti on kuljettu yhdessä tiiviisti artistien kanssa. Kun ensimmäinen otto on purkissa, on vallitseva tunnelma todella maaginen.

Evelina lupaa tyylikästä lopputulosta.

– Se näyttää ja kuulostaa multa, mutta samalla tarjoaa musta jotain ihan uutta.

Evelinan esitys julkaistiin 1. joulukuuta. Sen lisäksi YleX Otossa on nähty jo Sexmanen ja Isaac Senen yhteinen esitys. Se näytti tältä:

Isaac Sene & Sexmane - Toista Yle Areenassa

YleX Otto on YleX:n ja tuotantoyhtiö WWW:n livemusiikkivideokonsepti, jota voi katsoa Youtubessa ja Yle Areenassa. Evelinan ja Sexmanen sekä Isaac Senen esitykset löytyvät Youtubesta ja Areenasta. JVG:n esitys julkaistaan 16. helmikuuta.