Hyppää pääsisältöön

Kulttuuricocktail

Mikä kirja sai sinut katsomaan maailmaa toisin, kysyy Meidän Tuukka – osallistu keskusteluun!

Vuodelta 2021
Päivitetty 01.12.2021 16:48.
Meidän Tuukka - Toista Yle Areenassa

Vuoden 2021 Finlandia-voittajat julkistetaan tänään 1.12. Suomen suurin kirjallisuuspalkinto nostaa muutaman kirjailijan valokeilaan, josta loput voivat vain haaveilla. Palkinto voi muuttaa kirjailijan elämän – ja kirja voi muuttaa lukijan elämän.

Jokaisella romaanilla on sielu, soundi, jälkimaku. Se voi olla syvä, hersyvän hilpeä tai harmaan, kuolettavan tylsä. Kauneimmat teokset jättävät koko elämän mittaisen jäljen, parkkeeraavat itsensä aivojen hämäriin sopukoihin, juurruttavat itsensä läpi kehon aina sydämestä alaspäin kantapäihin saakka.

Koska kirjat ovat aina sidoksissa aikaan ja paikkaan, on kiinnostavaa havainnoida, millaisessa ajassa kirjoja kirjoitetaan sekä palkitaan. Joskus synkkyydessä halutaan palkita valoa ja iloa, joskus liiassa nousujohteessa muistuttaa vaaroista – joskus palkinto vain napsahtaa.

Mikä kirja sai sinut katsomaan maailmaa toisin?

Keskustelu kirjallisuuspalkinnoista jatkuu illalla ensin klo 19.00, kun Finlandia-palkinnot jaetaan ja sitten heti perään klo 20.00 Kulttuuricocktail Livessä, molemmat Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa. Kulttuuricocktailin vieraina ovat kirjailijat Sofi Oksanen ja Miki Liukkonen.

Meidän Tuukka on toimittaja Tuukka Pasasen hahmo Kulttuuricocktail Live -ohjelmassa.

Osallistu keskusteluun!

Lisätty 1.12.2021 tieto klo 19 - 20 nähtävästä Finlandia-palkintojen jaosta.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Keskustelu