Hyppää pääsisältöön

Ruoka ja juoma

Kaksi joulunajan ateriajuomaa – jotka toimivat myös muina vuodenaikoina

2 min

Vähäalkoholisten juomien trendi jatkaa kasvuaan. Yksinkertaisin ja parhaaksi todettu tapa laskea viinin alkoholipitoisuutta on laimentaa viiniä muilla alkoholittomilla mauilla – tehdä siis viinidrinkki.

Tämä on yleinen toimintatapa viinintuottaja-alueilla, joilla viini on myös arkijuoma. Se voi myös tuoda lisäarvoa makuun. Ella sekoittaa omenaspritzerin valkoviinistä ja jouluisen kalimotxon joulujuomasta ja punaviinistä.

Koska molemmat juomat ovat kevyitä ja raikkaita, ne sopivat niin alkudrinkiksi kuin ateriajuomaksi tai vaikkapa janon sammuttajaksi helteisenä päivänä.

Kaksi spritzeriä pöydällä

Kanelinen omenaspritzer

Ainekset:

½ valkoviiniä

¼ tuorepuristettua omenamehua

¼ kivennäisvettä

omena

sitruuna

tuoretta minttua

kanelitanko

jääpaloja

Tee näin:

Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi ja sitruuna viipaleiksi.

Täytä kolmasosa lasista jääpaloilla.

Laita lasiin pari omenalohkoa, sitruunaviipale, hieman minttua ja kanelitanko.

Kaada joukkoon valkoviini, omenamehu ja kivennäisvesi ja sekoita lusikalla.

Koristele mintulla ja nauti!

Kaksi valmista drinkkiä pöydällä

Kalimotxo joulujuomasta

Ainekset:

½ punaviiniä

½ julmust-joulujuomaa

appelsiini

tuoretta rosmariinia

jääpaloja

Tee näin:

Leikkaa appelsiini viipaleiksi.

Täytä puolet lasista jääpaloilla.

Laita lasiin appelsiiniviipale ja rosmariininoksa.

Kaada joukkoon punaviini ja joulujuoma ja sekoita lusikalla.

Nauti Espanjan baski-alueen ”kansallisjuomasta”, jota kaikki salaa rakastavat (tosin alkuperäinen tehdään colasta).

Kaksi hymyilevää naista keittiössä