Kalimotxo ja spritzer mausteisella twistillä – kaksi juhlallista viinidrinkkiä, jotka toimivat ympäri vuoden

Vähäalkoholisten juomien trendi jatkaa kasvuaan. Yksinkertaisin ja parhaaksi todettu tapa laskea viinin alkoholipitoisuutta on laimentaa viiniä muilla alkoholittomilla mauilla – tehdä siis viinidrinkki.
Tämä on yleinen toimintatapa viinintuottaja-alueilla, joilla viini on myös arkijuoma. Se voi myös tuoda lisäarvoa makuun. Ella sekoittaa omenaspritzerin valkoviinistä ja jouluisen kalimotxon joulujuomasta ja punaviinistä.
Koska molemmat juomat ovat kevyitä ja raikkaita, ne sopivat niin alkudrinkiksi kuin ateriajuomaksi tai vaikkapa janon sammuttajaksi helteisenä päivänä.
Kanelinen omenaspritzer
Ainekset:
½ valkoviiniä
¼ tuorepuristettua omenamehua
¼ kivennäisvettä
omena
sitruuna
tuoretta minttua
kanelitanko
jääpaloja
Tee näin:
Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi ja sitruuna viipaleiksi.
Täytä kolmasosa lasista jääpaloilla.
Laita lasiin pari omenalohkoa, sitruunaviipale, hieman minttua ja kanelitanko.
Kaada joukkoon valkoviini, omenamehu ja kivennäisvesi ja sekoita lusikalla.
Koristele mintulla ja nauti!
Kalimotxo joulujuomasta
Ainekset:
½ punaviiniä
½ julmust-joulujuomaa
appelsiini
tuoretta rosmariinia
jääpaloja
Tee näin:
Leikkaa appelsiini viipaleiksi.
Täytä puolet lasista jääpaloilla.
Laita lasiin appelsiiniviipale ja rosmariininoksa.
Kaada joukkoon punaviini ja joulujuoma ja sekoita lusikalla.
Nauti Espanjan baski-alueen ”kansallisjuomasta”, jota kaikki salaa rakastavat (tosin alkuperäinen tehdään colasta).