Hyppää pääsisältöön

Klassinen

Rakastettu Sylvian joululaulu on saanut uuden tulkinnan – katso musiikkivideo ja kurkista ihmeiden talon jouluun!

Vuodelta 2021
Sylvian joululaulu - Toista Yle Areenassa

Rakkaimpiin suomalaisiin joululauluihin kuuluva Sylvian joululaulu on saanut uuden satumaisen tulkinnan. Musiikkivideolla vieraillaan ihmeiden talossa ja kurkistetaan sen asukkaiden joulunviettoon.

Ihmeiden talossa kaikki juhlivat omalla tavallaan: perheissä luetaan, tanssitaan ja koristellaan kuusta, Jemina-tyttö sujauttaa salaa joulupäydän herkkuja Bonita-koiralle ja joulupukki pukeutuu nahkatakkiin ja glitterin kimallukseen.

Eräästä huoneesta löytyy myös tuttu kasvo, nimittäin uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen – kylpyammeessa, ja smokkiin pukeutuneena!

Uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen istuu smokki päällä täydessä kylpyammeessa. Hänellä on partavaahtoa leuassaan, ja hän elehtii pesuharja käsissään kuin musiikkia johtaen.
Kuvateksti Uutisankkuri Jussi-Pekka Rantanen päätyi smokissa kylpyammeeseen.
Kuva: Yle Areena

Rantaselle kuvaukset olivat taianomainen, vaikka välillä absurdikin kokemus. Kylpyammeessa piti istua pitkän aikaa vaatteet päällä, ja ottojen välillä vettä vispattiin usean ihmisen voimin, jotta vaahtoa ja saippuakuplia olisi riittävästi.

Rantanen toivoo, että musiikkivideo saa kuuntelemaan tuttua joululaulua uusin korvin.

– Joulu on ihmeiden aikaa, ja se voi olla sitä ihmeellisin, erilaisin tavoin meille jokaiselle. Ehkä tämäkin video muistuttaa, kuinka ei ole olemassa vain yhtä joulua, vaan monenlaisia jouluja, joissa on kuitenkin sama lämmin sävel ja sointi, hän pohtii.

Joulusadun Jemina-tyttöä näyttelee Jemina Haukka, joka iloitsi kuvauksissa tilaisuudesta näytellä ja olla osana televisiotuotantoa. Jemina pitää kovasti joulusta, ja kuuntelee ja soittaa pianolla joulumusiikkia jo marraskuusta alkaen. Hänestä joulun tunnelmaa luomaan tarvitaan sekä iloisia että surumielisiä joululauluja, ja joulun aikaan on hyvä hiljentyä muistelemaan asioita ja kokemuksia, joista on kiitollinen.

– Toivon että musiikkivideo herättää katsojia ajattelemaan, että joulussa ei ole kyse paikasta vaan niistä keiden kanssa joulua viettää, Jemina kertoo.

Jemina Haukka lukee Ihmeiden talo -kirjaa päydän äärellä. Pöydällä on lamppu, joulukoristeita sekä pieni lumisadepallo.
Kuvateksti Jemina Haukka Sylvian joululaulussa.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle

Sylvian joululaulun esittävät 28-vuotias laulaja, basso Markus Suihkonen, ja 26-vuotias pianisti Noora Ylönen. Markukselle oopperalavat ja estradit ovat tuttuja esiintyvänä taiteilijana, mutta musiikkivideokuvaukset olivat hauska ja uudenlainen kokemus. Myös itse laulu on hänelle tärkeä:

– Sylvian joululaulu on ollut aina mielestäni yksi kauneimmista joululauluista! Kaiken kaikkiaan hauskaa oli ja uusi kokemus plakkariin, hän sanoo kuvauksista.

Noora Ylöselle kuvaukset tarjosivat tilaisuuden hypätä päiväksi näyttelijän kenkiin. Hänellekin Sylvian joululaulu on yksi kauneimmista joululauluista, ja tekstissä kuuluva kaipuu Pohjolaan on henkilökohtaisesti läheinen sanoma:

– Näin ulkomailla opiskelevana lämmittää mieltä, kun pääsee jouluksi Suomeen.

Katso Sylvian joululaulu kokonaisuudessaan Yle Areenassa, tai Ylen tv-kanavilla joulukuussa.