Hyppää pääsisältöön

Klassinen

Mitä olisi joulu ilman joulumusiikkia? Ota artikkelista talteen parhaat musiikkiohjelmat joulunviettoosi!

Vuodelta 2021
Päivitetty 23.12.2021 14:52.
Perhe viettää joulua: vanhemmat nostavat lasta asettamaan joulutähteä kuusen latvaan, ja vanhempi lapsi istuu huoneen nurkassa kuulokkeet päässä, puhelimeen syventyneenä.
Kuvateksti Kuva Sylvian joululaulu -musiikkivideon kuvauksista.
Kuva: Teemu Kokkonen / Yle

Etsitkö täydellistä ääniraitaa joulusiivouksen, piparileipojaisten tai korttiaskartelujen tunnelmanluojaksi? Tai haluaisitko vain kääriytyä vilttiin teekupposen kera ja upota pehmeään joulutunnelmaan?

Ota tästä talteen suosikkisi joulun musiikkiohjelmatarjonnasta ja päästä joulutunnelma valloilleen!

Joulumieltä musiikista

 • Sylvian joululaulu, Yle Areena / Yle TV1, TV2, Teema

  Rakkaimpiin suomalaisiin joululauluihin kuuluva Sylvian joululaulu on saanut uuden satumaisen tulkinnan. Musiikkivideolla vieraillaan ihmeiden talossa ja kurkistetaan sen asukkaiden joulunviettoon. Videon voit bongata myös Ylen tv-kanavilla pitkin joulukuuta!

 • Joulumusiikkia Soivassa arkistossa, Yle Areena

  Nostalginen joulumusiikkipaketti raottaa ovea Soivaan arkistoon, joka on tammikuussa 2022 Yle Areenassa avattava, jatkuvasti täydentyvä sisältökokonaisuus.

 • Jouluiset yhteislaulut Musiikkitalossa, Yle Areena

  Kaikki mukaan laulamaan yhdessä jouluisia lauluja! Vaskivuoren lukion kamarikuoron ja -yhtyeen sekä jazzyhtyeen säestyksellä joulumieli nousee taatusti. Laulujen sanat on myös linkattu Areenaan.

 • Risto ja Jenni pyhimysten jäljillä, Yle Areena

  Kuka oli keskiajalla pyhimys ja miksi? Millaisia ovat pyhimysten elämänvaiheet, mitä tarinoita meille kertovat kirkoissamme säilyneet esineet? Ohjelmasarja valottaa katolisen Suomen kristillistä historiaa ja juuria.

 • 18.12. klo 13 Joululevylautakunta, Yle Radio Suomi / Yle Areena

  Levylautakunnan jokajouluinen erikoisjakso arvioi tämän joulun uudet suomalaiset joululaulut.

 • 18.12. klo 19 Joulumusiikin Sävel on vapaa, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Joulun odotettu klassikko on jälleen täällä! Toivo jouluinen suosikkisi ennakkoon tai soita lähetykseen 09 - 144 800.

 • 18.12. klo 22.05 Muistojen bulevardi joulutunnelmissa, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Muistojen bulevardin jouluinen yö alkaa Tuuli Saksalan toimittamalla kaksituntisella suoralla lähetyksellä. Keskiyöstä aamuseitsemään soi valtava paketillinen tuttuja joulusuosikkeja ja vähän tuntemattomampiakin joululauluja.

 • 19.12. klo 12.05 alkaen Euroradion joulumusiikkipäivä - konsertti Kallion kirkossa, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Yle Radio 1 soi joulukonsertteja ympäri Eurooppaa! Yleisradion osuus kuullaan klo 15, kun Uusinta Ensemble esiintyy Kallion kirkossa. Valitse suosikkisi yhdeksästä konsertista tai kuuntele vaikka kaikki!

 • 21.12. Rakasmetalli-podcast, Yle Areena

  Miksi kuunnella joululauluja, kun voi kuunnella kitarariffejä? Uudessa Rakasmetalli-podcastissa Harri Hakanen ja Pauliina Grym etsivät tietään takaisin metallimusiikin pariin, pohtivat metallimaailman ilmiöitä ja löytävät uuden metallin lumon.

 • 23.12. klo 11 Uudet joululevyt, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Maailman parhaat suomenkieliset taidemusiikin levyarviot, nyt joululevyjen parissa.

 • 23.12. klo 19 Välilevyjen joululahjavalvojaiset, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Kare Eskola etsii joulun henkeä hirsimökin takkahuoneessa yksin, kuten pandemia-aikaan sopii. Seurana on paras mahdollinen joulumusiikki ja yksinäisyyttä helpottavat vieraat, jotka ovat läsnä kuka milläkin tavalla.

Jouluaatto 24.12.

 • 11.00 Narrin aamulaulun joulukontti, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Rakastetun radiosarjan jouluerikoinen. Musiikkitoimittaja Outi Paananen penkoo levyhyllyjä ja tutkailee taiteilijaelämää.

 • 14.00 Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas, Yle Teema / Yle Areena

  Rakastettu Tsaikovskin klassikkobaletti kuuluu joulunajan perinteisiin. Tuttu musiikki, ihanat lavasteet ja upeat puvut vievät meidät taikamaailmaan.

 • 14.00 Philomela-kuoron joulukonsertti, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Philomela välittää vahvoja tunteita ja koskettavia tarinoita. Tunnelmallisessa joulukonsertissa kuoroa johtaa sen perustaja, musiikkineuvos Marjukka Riihimäki.

 • 19.00 Johann Sebastian Bachin Jouluoratorio, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Bachin Jouluoratorion esittävät kapellimestari Howard Armanin johdolla Baselin kamariorkesteri ja Baijerin radiokuoro.

 • 20.00 Jonas Kaufmannin joulukonsertti, Yle Teema / Yle Areena

  Saksalainen tenoritähti Jonas Kaufmann vie meidät joulutunnelmiin Itävaltaan, Oberndorfin Pyhän Nikolauksen kirkkoon ja Jouluyön kappeliin sekä Salzburgin Joulumuseoon.

 • Yle Klassisen joulu, Yle Areena

  Yle Klassinen soi jouluista musiikkia 24 tuntia. Virittäydy joulutunnelmaan rauhallisen klassisen kera. Kanavan ja sen tallenteet löydät aina Areenasta.

Joulupäivä 25.12.

 • 13.00 Bravade-nokkahuilukvartetin joulukonsertti, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Nokkahuilukvartetti Bravade vie tunnelmalliselle matkalle keskiaikaisista luostareista nykyaikaan yhdistellen tuttuja joululauluja ja joulun aikaan sopivia musiikkihelmiä.

 • 14.00 Näistä joululevyistä emme luovu, Yle Radio 1 / Yle Areena

  Inari Tillin musiikkivieraina ovat laulajat Anna Karjula ja Joona Vallenius lauluyhtye Kuvajasta. Ohjelmassa kuullaan makupaloja Kuvajan Tästä alkaa joulu -levyltä sekä yhtyeen laulajien valitsemia, arvostamiensa lauluyhtyeiden ja kuorojen levytyksiä.

 • 19.00 Svengaava joulu Tapiolassa, Yle TV1 / Yle Areena

  Klassikkokappaleiden uudet tulkinnat tahdittavat konserttia, jossa lavalle nousevat Espoo Big Band solisteinaan karismaattinen Maria Ylipää ja The Voice of Finlandista tutuksi tullut Astrid Nicole, sekä Sami Pitkämö, Dimitri Keiski ja Tapiolan musiikkilukion kuoro.

Artikkelia on päivitetty 23.12.2021. Lumikuningatar-jääshow ja Lappeenrannan laulukilpailut on poistettu listalta sillä ne siirtyvät kumpikin vuodella eteenpäin.