Hyppää pääsisältöön

Galaxi

Läksyhelpistä apua läksyjen tekoon!

Vuodelta 2021
Yle Galaxin Ada Mustonen toimii vapaaehtoisena ohjaajana Läksyhelppi-kerhossa Tampereella. Kurkista videolta millaista Läksyhelpissä on! - Toista Yle Areenassa

Suomen Punaisen Ristin järjestämät Läksyhelppi-kerhot tarjoavat apua läksyjen teossa koulun jälkeen.

Suomen Punaisen Ristin Läksyhelppi-kerhoja järjestetään lapsille, nuorille sekä aikuisopiskelijoille ympäri Suomea, etenkin Helsingin ja Uudenmaan seudulla.

Läksyjen teossa auttavat Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset ohjaajat. Ohjaajat auttavat omilla tiedoilla ja taidoillaan vahvuuksiensa mukaan.
- Läksyhelppien ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan, kertoo Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin nuorisotoiminnan suunnittelija Mia Niemelä.
Läksyjen teon lomassa vietetään aikaa yhdessä, tutustutaan uusiin kavereihin, pelataan pelejä ja jutellaan.
- Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta, Niemelä lisää.
Galaxin ohjelmista tuttu Ada Mustonen on ollut mukana vapaaehtoisena Punaisen Ristin toiminnassa jo neljä vuotta Nälkäpäivän lipaskerääjänä. Tämän innoittamana Ada halusi osallistua enemmän.
- Halusin tehdä jotain ympäri vuoden ja nimenomaan etsin vapaaehtoistyötä jossa voisin toimia lasten kanssa. Löysin Läksyhelpin ja lähetin sähköpostia. Sen jälkeen osallistuin koulutukseen ja pääsin mukaan toimintaan, kertoo Ada.
Adan mielestä toisten auttamisesta tulee myös itselle hyvä mieli.
- Parasta on kun saa olla lasten kanssa tekemisissä ja auttaa lapsia. Se ilo mikä siitä tulee on tärkeää mulle, summaa Ada.
Kaikille avoimet Läksyhelppi-kerhot järjestetään kerran viikossa kirjastoissa tai nuorisotiloilla. Mikäli Läksyhelppi järjestetään jonkin koulun tiloissa, on se silloin tarkoitettu vain kyseisen koulun oppilaille. Korona-aikana Läksyhelppi on siirtynyt myös nettiin ja toiminut etänä tarjoten apua läksyihin tietokoneen tai puhelimen välityksellä.

Lisätietoja Läksyhelpistä ja vapaaehtoistoiminnasta löydät Suomen Punaisen Ristin verkkosivuilta tai oman alueesi Punaisen Ristin paikallisosastolta.
- Mikäli koululla kiinnostutaan Läksyhelppi-toiminnasta, voi opettaja olla yhteydessä lähimpään Punaisen Ristin paikallisosastoon, Mia Niemelä vinkkaa.