Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Huippujääkiekko palaa Ylen kanaville – Stanley Cup ja NHL:n kohokohdat näkyvät laajasti jo tällä kaudella

Vuodelta 2021
Päivitetty 21.12.2021 13:02.
Mikael Granlund, Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho.
Kuvateksti Suomalaisten NHL-tähtien ottelut saapuvat Ylen kanaville.

Ylen hankkimat oikeudet kattavat 25 NHL-ottelua ja Stanley Cup -finaalit kausilla 2021–2022 ja 2022–2023. Suomalaispelaajien huippuhetkiä NHL:stä voi seurata Ylen digitaalisissa palveluissa päivittäin kesäkuuhun 2024 saakka.

Maailman kovatasoisimmat jääkiekkomatsit saapuvat Ylen kanaville. Ylen ja NENT Groupin sopimuksen myötä Yle näyttää tällä ja seuraavalla kaudella 25 valitsemaansa ottelua sekä kaikki Stanley Cup -finaaliottelut TV2:ssa ja Yle Areenassa.

“NHL on ehdottomasti yksi talven kiinnostavimmista urheilusarjoista. Tällä esitysoikeuksien hankinnalla varmistamme, että suomalaiset pääsevät näkemään maailman kovatasoisinta jääkiekkoa myös vapailla kanavilla”, kertoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

“Tutkimusten mukaan suuri osa kaikkein kiinnostavimmista suomalaisista urheilijoista pelaa tällä hetkellä NHL:ssä. Tätä mieltä ovat erityisesti nuoremmat kohderyhmät. Uuden sukupolven supertähdet Sebastian Ahon, Aleksander Barkovin ja Mikko Rantasen johdolla ovat nousseet lajinsa eliittiin”, muistuttaa Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Ylen ja NENT Groupin sopimus sisältää myös laajennetut uutisoikeudet NHL:ään kausille 2021–2022, 2022–2023 ja 2023–2024. Tämän ansiosta suomalaisten huippuhetket ovat nähtävissä tuoreeltaan Ylen verkkosivuilla, Yle-sovelluksessa ja Yle Areenassa.

“Moni suomalainen on perinteisesti aloittanut aamunsa Ylen teksti-tv:n sivulla 235. Nyt digitaalisista palveluistamme pääsee näkemään joka aamu kätevästi myös suomalaispelaajien näyttävimmät suoritukset”, lisää Palonen.

“Kiinnostus NHL:ää kohtaan on lisääntynyt Suomessa vauhdilla. Tämä näkyy myös sarjan satsauksissa Suomen markkinoille ja prime time -otteluiden määrässä. Yhteistyömme mahdollistaa sen, että valikoidut ottelut näkyvät entistä laajemmalle. Lisäksi tälläkin kaudella runkosarjan aikana nähdään yli 100 ottelua parhaaseen katseluaikaan NENT Groupin palveluissa", sanoo NENT Groupin urheilupäällikkö Ville Klinga.

Yle Urheilu tarjoaa suomalaisille tammikuusta alkaen vähintään yhden NHL-illan kuukaudessa parhaaseen katseluaikaan. Vauhti kiihtyy keväällä kohti pudotuspelejä ja Stanley Cupin finaalisarjaa. Huippuhetkistä Ylen digitaalisissa palveluissa pääsee nauttimaan jo tämän vuoden puolella.