Hyppää pääsisältöön

Abitreenit

Kohti kevään yo-koetta – seuraa Abitreenejä nyt myös TikTokissa

Vuodelta 2022
Kuvassa on lukiolainen, joka pitää oppikirjaa ja hymyilee.
Kuvateksti Vapaa-ajallaan Lara voimistelee, neuloo ja käy partiossa. Hän tekee aktiivisesti somea myös omalle tililleen.
Kuva: Lara Laamanen / Yle

Siirry seuraamaan Abitreenien uutta TikTok-tiliä, jonne sisältöä tekee parhaillaan kevään ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva abi Lara Laamanen.

Abitreenien instatilillä viime syksynä pyörineessä Last Call -haasteessa mukana ollut Lara Laamanen tuottaa opiskeluaiheista sisältöä pian myös Abitreenien TikTok-tilillä – ensimmäinen video julkaistaan maanantaina 10.1. Ota Abitreenien tili seurantaan jo nyt!

@yleabitreenit-tililtä löydät muun muassa toimivimmat opiskeluvinkit, kikat ajanhallintaan sekä saat vertaistukea matkalle kohti kirjoituksia.

Syksyllä läpipääsyä englannista tavoitellut Lara antaa nyt vertaistukea kaikille kevään kirjoittajille, sillä hän aikoo uusia sekä englannin että historian. Yhteensä hän kirjoittaa kuusi ainetta.

Ennen ensimmäisen videon julkaisua laitoimme Laran vastaamaan muutamaan kysymykseen uuteen aluevaltaukseen liittyen.

Lara, miksi Abitreenien TikTok-tili kannattaa ottaa seurantaan?

"Videoiden kautta saa sekä samaistumista ja vertaistukea lukulomaan että vinkkejä yo-kirjoituksiin. Niistä on hyötyä kaikille lukiolaisille – yo-kirjoitukset ovat edessä jokaisella, olipa sitten lukion ekalla tai menemässä kirjoituuksiin ensimmäistä tai jopa useampaa kertaa.

Tiedän, että monet käyttävät TikTokia ja saattavat viettää tunteja sovelluksen parissa joka päivä. Sisältöä löytyy varmasti joka aiheesta. Abitreenien tilillä sisältö rajautuu selkeästi opiskelu- ja lukioaiheisiin. Jos käyt lukiota ja valmistaudut kirjoituksiin, miksi et haluaisi kuulla opiskeluvinkkejä myös TikTokissa?"

Mitä kanavalla tullaan näkemään?

"TikTok-tilillä keskityn kirjoituksiin ja niitä ennen olevaan lukulomaan kokonaisvaltaisemmin. Haluan tehdä videoita paitsi opiskelusta, myös arjesta lukion ympärillä.

TikTokissa minulla on mahdollisuus myös jakaa henkilökohtaisempia juttuja – aion kertoa esimerkiksi lukihäiriöstäni ja siitä, miten se vaikuttaa opiskeluun. Minulla on myös keskittymisvaikeuksia. Rakastan rentoutumista ja Netflixin katselua enemmän kuin opiskelua. Sama pätee myös varmasti aika moneen muuhun! Aion tuoda myös sen esiin TikTokissa."

Rakastan rentoutumista ja Netflixin katselua enemmän kuin opiskelua. Sama pätee myös varmasti aika moneen muuhun! Aion tuoda myös sen esiin TikTokissa.

Miksi tykkäät tehdä videoita?

"Olen käyttänyt TikTokia ahkerasti koko korona-ajan. Oman tilini sisältöä kuvailisin “sekalaiseksi lifestyleksi”, sillä teen sinne niin sketsejä deittielämästä kuin myös videoita, joissa kommentoin esimerkiksi yo-kokeiden sisältöä tai syksyn pisterajoja. Haluan inspiroida ja ennen kaikkea viihdyttää muita.

Uskon, että tulen käyttämään TikTokia vielä pitkään. Olen tutustunut sen kautta moneen samassa elämäntilanteessa olevaan tyyppiin. Saan muiden videoista joka päivä inspiraatiota niin opiskeluun kuin myös harrastuksiin, kuten esimerkiksi neulomiseen, josta olen itse innostunut."

Mikä fiilis kevään kirjoituksista?

"Tällä hetkellä olo on rento. Uskon, että lähempänä kirjoituksia stressi yltyy, mutta se on luonnollista. En edelleenkään tavoittele kirjoituksista korkeinta mahdollista arvosanaa, vaan haluaisin saada hyvät paperit, joista on hyvä lähteä myöhemmin rakentamaan omaa opiskelupolkua lukion jälkeen."